2.1 C
De Bilt

Tijdelijke crisisnoodopvang (CNO) in bestuurscentrum Sint-Oedenrode

Om de overvolle opvang in Ter Apel te ontlasten, wil het college van B en W van Meierijstad opnieuw een crisisnoodopvang (CNO) inrichten in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Het gaat om een tijdelijke opvanglocatie (circa 3 maanden) voor ongeveer 70 nieuwkomers. De bedoeling is dat de CNO 15 januari open gaat.

Op dit moment vangt de gemeente – in eigen beheer – 200 nieuwkomers (asielzoekers) op, op twee locaties in Schijndel (aan de Markt en de Heidebloemstraat) . De opvang in het bestuurscentrum gebeurt ook in eigen beheer. De gemeente wil hier de ervaren krachten inzetten die op dit moment al actief zijn in de andere opvanglocaties.

Met nieuwe CNO 360 opvangplekken

In de regio is afgesproken dat Meierijstad circa 300 asielzoekers opvangt. Naast de 200 nieuwkomers (asielzoekers) in Schijndel zijn op voormalig chaletpark Boschvoort in Sint-Oedenrode circa 80 opvangplekken voor alleenreizende minderjarige vreemdelingen (AMV).

Met de CNO erbij telt de gemeente straks 360 opvangplekken voor asielzoekers. Dat plaatje past bij het vooruitzicht dat de afspraken in de regio naar boven toe worden bijgesteld. De verwachting is dat de gemeente Meierijstad aan de lat komt te staan voor de opvang van circa 375 asielzoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio