16.1 C
De Bilt

Uitslaande brand bij bedrijf in accu’s in Beugen waarbij ook asbest is vrijgekomen

Beugen – Even rond 9.00 uur vanmorgen werden hulpdiensten gealarmeerd voor een grote industriebrand aan het Transportcentrum in Beugen. In het getroffen bedrijfsverzamelgebouw, zijn Hahebo, een zaak in tweedehands meubels, autobedrijf JK Automotive, en KWS Seuren gevestigd. Het laatste bedrijf reviseert en verkoopt onder andere fietsaccu’s. De brand was uitslaand en veroorzaakt ook nu nog dikke rook.

NL-Alert voor brand

Aan het einde van de ochtend, rond 11.00 uur is er naar omwonenden een NL-Alert verzonden om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. Er zijn meerdere korpsen aanwezig bij het bestrijden van de brand, waarbij ook een hoogwerker.

Bedrijfsverzamelgebouw aan het Transportcentrum in Beugen
Bedrijfsverzamelgebouw aan het Transportcentrum in Beugen – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Asbest gevonden

In één van de eerste meldingen op het P2000 systeem stond dat er sprake van asbest bij het incident zou zijn. Metingen hebben inmiddels de aanwezigheid van asbest in een deel van de omgeving aangetoond. Dit hele gebied is afgezet voor schoonmaak. Daarbuiten is geen asbest gevonden.

Omliggende bedrijfshallen gespaard

Rond het middaguur begonnen steeds meer dakplaten te springen door de warmte. Wel is er inmiddels meer controle over het vuur en een groot deel is geblust. De bedrijfshallen rond het pand zijn door het ingrijpen van de brandweer gespaard gebleven, omdat zij werden nat gehouden.

Trieste balans

Uiteindelijk kunnen de in het pand aanwezige bedrijven als verloren worden beschouwd. Ook voor drie jonge broers, die eigenaars zijn van KWS Seuren is het een trieste balans die ze op moesten maken. Hun levenswerk was binnen enkele uren verwoest.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio