1.4 C
De Bilt

Veel belangstelling bij sportverenigingen voor gratis energiescan

Boxmeer – Al voor de jaarwisseling, hebben acht sportverenigingen een energiescan uit laten voeren. Achttien sportverenigingen ontvingen eind november van de gemeente de mogelijkheid tot een gratis energiescan. Tennisvereniging Rijkevoort startte het nieuwe jaar meteen al goed met een energiescan.

Wethouder Duurzaamheid Bouke de Bruin: “Super dat er al door zoveel verenigingen zo goed gereageerd is. Met de scan weten verenigingen wat er verbeterd kan worden en hebben ze de kosten en baten van verduurzaming goed in beeld. We hopen natuurlijk dat het dan gemakkelijker is om die stap ook daadwerkelijk te zetten”.


Tijdens een energiescan wordt niet alleen naar energiebesparing gekeken die een (grote) investering vergt, maar ook naar het zogenoemde laaghangende fruit: het vermijden van onnodig stroomverbruik door koelen en vriezen, ruimteventilatie, standby verbruik van koffieautomaten en nog veel meer. Uiteraard wordt ook het gasverbruik en de isolatie van het gebouw onder de loep genomen. Sportverenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden bij Geert Geujen van adviesbureau COMgroen (info@comgroen.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio