9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Vlagheideberg: op naar een natuur- en landschapspark in Meierijstad

Het college van gemeente Meierijstad heeft ingestemd met de visie en het schetsontwerp voor Vlagheideberg , die in mei 2022 openbaar zijn gemaakt. De gemeente zet hiermee de vervolgstap in de richting van een natuur- en landschapspark op en om Vlagheideberg. Nu wordt de gemeenteraad gevraagd om in te stemmen met de visie en het benodigde voorbereidingskrediet voor 2023.

Vlagheideberg

Het idee is dat de Vlagheideberg straks een natuur- en landschapspark wordt om te sporten, spelen en bewegen. Een plek voor een middagje ontspanning met routes voor wandelen, fietsen en mountainbiken, met een aantrekkelijke stuifzandvlakte en speelvoorzieningen. En daarmee een plek die bijdraagt aan de gezondheid van de inwoners uit Meierijstad en aan die van bezoekers.

Schetsontwerp

Bij de opstelling van de visie en het schetsontwerp hebben belanghebbenden, waaronder vertegenwoordigers van dorpsraad Eerde, Natuurwerkgroep Eerdse Bergen en Vereniging Vlagheide intensief meegedacht – en gedaan. Verder hebben er meerdere bijeenkomsten en individuele gesprekken plaatsgevonden met omwonenden, ondernemers, initiatiefnemers met plannen, natuurorganisaties, initiatiefnemer van het zonnepark en Stadsgewest ’s-Hertogenbosch.

Wethouder Recreatie en Toerisme Johan van Gerwen: ‘Ik ben blij met het gezamenlijke resultaat dat er nu ligt en het perspectief dat we aan de slag kunnen met de voorbereidingen om in 2024 te investeren in het natuur- en landschapspark. Samen met betrokken belanghebbenden is er veel tijd en energie in gestoken om tot deze breed gedragen visie en schetsontwerp te komen.”

Natuur, recreatie en bewegen

Naast wandelen, fietsen en mountainbiken worden in de visie voorstellen gedaan voor nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving van de berg met een Natuurpoort met horecavoorziening, een par 3 golfbaan en verblijfsrecreatie in MOB-complex Zuid. Ook wordt de mogelijkheid voor een zonnepark opengehouden. Besluitvorming van de gemeenteraad hierover moet nog plaatsvinden.

Thuis in Meierijstad – Mijlpalen 2023 – 2026

De aanleg van het natuur- en landschapspark Vlagheideberg opgenomen in het, door de raad vastgestelde, besluit Thuis in Meierijstad Mijlpalen 2023 – 2026. Met in 2023 de voorbereiding en in 2024 de realisatie van het publieke deel van de investeringen en de uitvraag naar private partijen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio