11.9 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Watertappunten in Boxmeer, Maashees, Overloon en Vierlingsbeek

Eind juni en in de eerste twee weken van juli komen er watertappunten in Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek en Maashees. Wethouder Bouke de Bruin: ‘Kraanwater is lekker en gezond. Gelukkig beschikken we in Nederland over zeer goed drinkwater. En met een watertappunt kunnen onze inwoners en bezoekers daarvan nog meer profiteren. Daarnaast dringen we hiermee ook de plasticberg en het zwerfafval terug.’

De tappunten

• Steenstraat bij de ingang naar de Kloostertuin Boxmeer.
• Processiekapel aan het Zand Boxmeer.
• Het Vrijthof Vierlingsbeek
• Het nieuwe dorpsplein in Maashees,
• De dorpspomp in Overloon.

Het plaatsen van de watertappunten wordt uitgevoerd door Join the Pipe in samenwerking met Brabant Water en de gemeente Land van Cuijk. Al eerder zijn watertappunten aangebracht in Cuijk, Escharen, Grave, Landhorst, Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek, Vianen, Wanroij en Westerbeek.

Waterflessen

Kinderen van basisscholen bij een watertappunt hebben gratis een waterfles ontvangen. Daarmee schenken we aandacht aan het grote belang van goed drinkwater. Drinkwater uit de kraan is voor ons heel logisch, maar dat is lang niet overal het geval. De leverancier van de watertapppunten doneert een deel van de investering aan schoon water projecten in ontwikkelingslanden, zoals Tanzania, Kenia, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio