17.2 C
De Bilt

Wijk- en dorpsraden Land van Cuijk maken goed gebruik van WIU

Wijk- en dorpsraden in de gemeente Land van Cuijk konden dit jaar voor het eerst centraal hun wensen en ideeën voor de openbare ruimte aanleveren. 15 januari was de deadline voor de wensenlijst van WIU (werk in uitvoering). Alle 42 wijk- en dorpsraden leverden een lijst aan. In totaal kwamen er 426 verzoeken binnen.

Wethouder David Sölez: “Ik vind het heel positief dat alle wijk- en dorpsraden meteen al vanaf de start de weg  weten te vinden naar WIU. Dit is voor ons een van de manieren om in een grotere gemeente, toch dicht bij de mensen en de kernen te blijven”.

Wijk- en dorpsraden

Een groot deel van de aangeleverde lijst van de wijk- en dorpsraden in Land van Cuijk bestaat uit wensen en ideeën over verkeersveiligheid. Op dit moment loopt er ook een onderzoek naar de verkeersveiligheid voor alle inwoners. Er wordt gekeken waar overlap is. Daarnaast deden zij met name verzoeken voor speelvoorzieningen en extra groen.

Alle verzoeken worden bekeken op haalbaarheid, wenselijkheid en op de mogelijkheid deze te combineren met werkzaamheden die toch al gepland zijn in de wijk of het dorp. Ook heeft elke dorps- en wijkraad een eigen budget. Soms kan dat meegenomen worden om een wens uit te kunnen voeren.

Beeld: gemeente Land van Cuijk

In maart krijgen de raden de eerste reactie op hun verzoeken. Mogelijke positieve reacties zijn dat het meteen uit te voeren is, dat het kan als de gemeenteraad er geld beschikbaar voor stelt of dat het op termijn kan als er toch een straat op de schop gaat. Maar het kan natuurlijk ook dat, met een uitleg waarom, het idee wordt afgewezen.

Inwoners

Inwoners kunnen via hun wijk- of dorpsraad ideeën voor de openbare ruimte in hun omgeving aandragen voor WIU.  De contactgegevens van de wijk- en dorpsraden zijn te vinden op www.gemeentelandvancuijk.nl/wijk-en-dorpsraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio