15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Woonwensenonderzoek in Meierijstad

Er is veel vraag naar woonruimte in Meierijstad. Samen met woningbouwcorporaties en marktpartijen wil gemeente Meierijstad de juiste woningen bouwen om er voor te zorgen dat iedereen passend en betaalbaar kan wonen. Om dit te realiseren is het belangrijk te weten wat de woonwensen zijn. In februari 2019 is voor de laatste keer een dergelijk onderzoek uitgevoerd voor de gemeente Meierijstad.

Wethouder Rik Compagne: “De gemeente doet samen met buurtgemeenten onderzoek naar de woonwensen van haar inwoners. We vinden het voor het maken van bouwplannen belangrijk te weten of de inwoners tevreden over hun huidige woning. Zijn er misschien verhuisplannen? Waar en hoe zou men dan willen wonen? Dit zijn belangrijke vragen die ons inzicht geven en waarvan we de resultaten meenemen in de nieuw op te stellen woonvisie voor Meierijstad”.

Iedereen kan meedoen aan het woonwensenonderzoek

Alle inwoners van 18 jaar en ouder die in gemeente Meierijstad wonen, kunnen meedoen. Deze week ontvangen steekproefsgewijs ruim 17.000 inwoners (waarvan 3.651 starters, die nog geen zelfstandige woonruimte hebben) een brief met een link naar de vragenlijst. Inwoners die geen brief ontvangen kunnen de vragenlijst invullen via
www.meierijstad.nl/woonwensenonderzoek.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Onderzoeksbureau Research2Evolve voert dit onderzoek voor de gemeente uit. De uitkomsten van het onderzoek staan later dit jaar op de website van de gemeente. De gemeente gebruikt dit onderzoek om te bepalen of het woonbeleid en het woningbouwprogramma moeten worden aangepast. Dit wordt concreet vertaald in de woonvisie die nu wordt opgesteld.

Daarnaast komen ook de resultaten van 10 andere omliggende gemeentes beschikbaar. De resultaten van al deze gemeenten worden gebruikt in de regionale samenwerking. Door met alle gemeenten eenzelfde onderzoek uit te voeren zijn gegevens met elkaar vergelijkbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio