20 C
De Bilt

Plan voor 114 extra laadpalen voor elektrische auto’s

Zeist – Het gebruik van de elektrische auto neemt sterk toe, ook in Zeist. De gemeente wil voorbereid zijn op die groei en inwoners snel kunnen voorzien van een laadpaal. Daarom wijst de gemeente 114 locaties in de openbare ruimte aan, als mogelijke  toekomstige locaties voor laadpalen. Omwonenden van de 114 locaties ontvangen een brief en kunnen tot en met 27 november reageren op de voorgestelde locaties. De gemeente bekijkt dan of dat reden geeft om een andere locatie voor een laadpaal te kiezen.

Sneller

Door deze locaties aan te wijzen, kan de gemeente veel sneller reageren op het moment dat een inwoner of de exploitant van laadpalen een aanvraag indient voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. De afhandeling van zo’n aanvraag kan dan met wel twee maanden worden ingekort.

Mooi

Steeds meer bewoners kiezen voor een elektrische auto. Wethouder Wouter Catsburg: “Dat is mooi, want daardoor wordt de lucht in onze wijken schoner én het helpt om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Al die auto’s moeten ook kunnen laden en dat kan niet altijd op eigen terrein. Daarom willen we het laden in de openbare ruimte mogelijk maken waar dat nodig is.”

De 114 extra laadpalen kunnen tussen 2023 en 2027 op de beoogde locaties worden geplaatst als er aanvragen komen. Het totaal aantal laadpalen in de openbare ruimte zal dan 300 bedragen.

De 114 locaties

De gemeente heeft op www.zeist.nl/laadpalen een kaart geplaatst met daarop de 114 nieuwe locaties. Bovendien heeft de gemeente via een tijdelijke aanduiding op de stoep aangegeven waar de laadpalen komen.  De gemeenten heeft deze locaties zorgvuldig uitgekozen: er is onderzocht in welke buurten aanvragen te verwachten zijn en welke locaties technisch  geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen.

Bezwaar

Nadat de gemeente alle reacties heeft verwerkt, zal de gemeente de (al dan niet gewijzigde) locaties formeel vastleggen in een zogeheten ‘verkeersbesluit’. Belanghebbenden kunnen daar dan nog formeel bezwaar tegen indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio