14.9 C
De Bilt

20 maanden cel voor Wijkse drugsdealer

Wijk bij DuurstedeOp 6 september 2021 hield de politie na onderzoek een verdachte uit Wijk bij Duurstede aan. Hij hield zich bezig met de handel in harddrugs in de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug. De verdachte bezorgde met zijn auto de drugs op afgesproken plaatsen. Bij de aanhouding in Doorn vond de politie verschillende soorten drugs, verpakkingsmateriaal en een vuurwapen. Deze nam de politie in beslag, net als de personenauto waar de verdachte in reed. Inmiddels is de verdachte veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Politieteamchef van Basisteam Heuvelrug Jan Verbeek aan het woord

‘Ondermijnende criminaliteit pakken de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbank streng aan,’ zegt Jan Verbeek. ‘De handel in verdovende middelen heeft een ontwrichtende werking op onze maatschappij. Dat komt door verslaving en geweld, waar deze handel mee gepaard gaat. Ons basisteam streeft een kordate, integrale aanpak na.’

Een stevige aanpak is noodzakelijk om drugscriminaliteit tegen te gaan

Burgemeester Iris Meerts: ‘Ik ben blij met het doortastende optreden van de politie, het OM en de rechter. Drugscriminaliteit is een hardnekkig probleem. Ook in onze gemeente zijn drugsdealers actief. Vaak is er ook sprake van bedreiging, geweld en bezit van verboden wapens.
Deze regelrechte verstoringen van de openbare orde tasten de leefbaarheid in onze mooie gemeente en omgeving aan. Dat vraagt om een stevige aanpak. Op basis van de bevindingen van de politie gaan we ook passende bestuurlijke maatregelen treffen. Zo voorkom ik dat de verdachte doorgaat met de handel in drugs als hij vrijkomt.’

20 maanden celstraf en inbeslagname luxe personenauto

De handelaar in drugs zat vanaf zijn aanhouding in de gevangenis en daar blijft hij voorlopig ook. De Rechtbank Midden-Nederland heeft hem namelijk veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Om te voorkomen dat hij die 6 maanden voorwaardelijk toch nog moet uitzitten, gelden sommige voorwaarden. En de luxe personenauto die hij gebruikte, is in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Meld het als u verdenkingen heeft van criminele activiteiten

De overheid heeft uw ogen en oren hard nodig in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Heeft u vermoedens van criminele activiteiten? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereikt u via 0900-8844, de gemeente Wijk bij Duurstede via 0343-595595. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer informatie staat op: www.Stopondermijningsamen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio