17.6 C
De Bilt

4 op de 10 Houtenaren is mantelzorger

Mantelzorgers kom dan vrijdag 20 mei om 13:00 uur naar het gratis mantelzorgevent “Mantelzorger; Houten ziet jou!” in Theater Aan de Slinger. Een inspirerend programma met theater, beeld en muziek. Het mantelzorgevent wordt georganiseerd voor mantelzorgers, politici en organisaties die te maken hebben met mantelzorgers. 

Team Samenleving van de Gemeente Houten organiseert samen met ondersteuning van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) en Steunpunt Mantelzorg het eerste mantelzorgevent over de positie van mantelzorgers in Houten.

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor de mensen voor wie ze zorgen en hun gemeenschap. Ondanks dat mantelzorg jezelf heel veel voldoening kan geven neemt het niet weg dat het ook zwaar kan zijn. Wist je dat 4 op de 10 Houtenaren mantelzorg verleent? En dat 10% van de mantelzorgers overbelast is waardoor de kans op uitval vergroot? Om die kans op uitval te verminderen is het van belang dat er goede ondersteuning en mogelijkheden zijn.

Mantelzorgevent

Tijdens het mantelzorgevent bespreken we onder andere wat het nieuwgekozen college van burgemeester, wethouders en gemeenteraad de komende jaren gaat doen voor mantelzorgers? Hoe zetten andere belangrijke (mantelzorg) organisaties zich in om mantelzorgers de juiste ondersteuning te bieden? En meer.

Onder leiding van de dagvoorzitter Marjolijn Traas gaan we in gesprek en persoonlijke verhalen worden gedeeld. Onder het genot van een hapje en drankje is er na afloop tijd voor ontmoeting en een kleine informatiemarkt waar mantelzorgorganisaties aanwezig zijn.

Inschrijven voor het event kan via: https://mantelzorgdebathouten.eventbrite.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio