17.1 C
De Bilt

40-jarig bestaan Kringloop Zeist in teken van de Nieuwe Economie

Kringloop Zeist, een sociale onderneming die zich al 40 jaar met hart en ziel inzet voor duurzaamheid en het geven van een tweede kans aan goederen en mensen, organiseert op 8 maart een symposium over hun rol als koploper van de Nieuwe Economie in de gemeente Zeist.

Terugblik kringloop Zeist

Het symposium begint met een terugblik op de afgelopen 40 jaar, waarbij Burgemeester Koos Jansen en directeur Riet Lenting het publiek in een vogelvlucht meenemen over de geschiedenis van Kringloop Zeist. Daarna volgt de première van een korte film over de Kringloop, waarbij diverse (oud)medewerkers aan het woord komen.

Koploper Nieuwe Economie

Als zelfbenoemde koploper van de Nieuwe Economie wil Kringloop Zeist inspireren en het publiek betrekken bij het bepalen van de toekomstvisie van Zeist op dit gebied. Michel Scholte, voormalig minister van Nieuwe Economie, zal het publiek meenemen in zijn ervaringen en voorbeelden geven van hoe de Nieuwe Economie kan worden toegepast.

Toekomst

Het symposium sluit af met een panelgesprek waarin experts hun visie geven op de benodigde stappen voor de Nieuwe Economie in Zeist. De panelleden zijn Margriet Jongerius – onafhankelijk voorzitter van het bestuur van de Branchevereniging Kringloop Nederland, Laura Hoogstraten – Wethouder Zeist, Iris de Ruiter – relatiemanager bij Triodos Bank en Edwin Teljeur – City Deal Impact ondernemen. Het gesprek wordt geleid door dagvoorzitter Pablo van den Bosch – medeoprichter en directielid Madaster.

Locatie en aanwezigheid

Het symposium is geschikt voor een breed publiek dat interesse heeft in De Nieuwe Economie en de Kringloop een warm hart toedraagt. Het vindt plaats op woensdag 8 maart 2023 van 15.00-17.30 uur in Figi Zeist. Het programma en de aanmeldlink zijn beschikbaar via: https://kringloopzeist.nl/programma-40-jaar-kringloop-zeist/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio