7.6 C
De Bilt

4 mannen aangehouden bij overdracht € 145.000 euro

Utrecht, Breukelen, Hoef en Haag, Voorthuizen – De politie heeft zaterdag 6 juni in Utrecht vier mannen aangehouden die worden verdacht witwassen. De verdachten zijn een 49-jarige man uit Breukelen, een 38-jarige man uit Utrecht, een 28-jarige man uit Hoef en Haag en een 46-jarige man uit Voorthuizen. Bij hen is een geldbedrag van 145.000 euro aangetroffen en enkele dure horloges met een waarde van ongeveer 70.000 euro.

Aangehouden na kentekenherkenning

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op de A2 een auto rijden waarvan in de politiesystemen was vermeld dat hij eerder was opgevallen in een verdachte situatie. De agenten besloten de auto ter controle aan de kant te zetten. Op dat moment verliet de auto, met de verdachte uit Breukelen als enige inzittende, bij Utrecht de A2 en parkeerde op een parkeerterrein aan de Proostwetering.

Overdracht verdachte goederen

Ze zagen daar dat even later een andere auto met drie inzittenden vlakbij de eerste auto parkeerde. Eén van hen stapte uit en opende de bijrijdersportier van de eerste auto. De agenten zagen dat er een grote tas werd overhandigd. Omdat ze vermoedden dat hier mogelijk een overdracht van illegale goederen plaats vond gingen zij ter plaatse om een controle uit te voeren.

€ 145.000 in een tas

De agenten zagen toen dat de tas die werd overgedragen gevuld was met een grote hoeveelheid bundels bankbiljetten en twee doosjes met horloges. De twee mannen bij de overdacht en de twee wachtende mannen in de tweede auto werden direct aangehouden. De auto’s en alle goederen werden in beslag genomen. Na telling bleek het om 145.000 euro in kleine coupures te gaan.

Doorzoeking

Nadat de verdachten waren aangehouden is ook de woning van de man in Breukelen doorzocht. Daar heeft de politie een geladen vuurwapen, pepperspray, 4700 euro, vier dure horloges, een jammer, een crypto-telefoon en een auto in beslag genomen.

Gevangenisstraf hoofdverdachte

De hoofdverdachte uit Breukelen was op het moment van de aanhouding op vrije voeten nadat hij onder voorwaarden was vrijgelaten van een eerdere gevangenisstraf. Doordat hij nu opnieuw is aangehouden, waarbij hij verdacht wordt van witwassen, voldoet hij niet aan de gestelde voorwaarden en moet hij nog een restant van 2200 dagen gevangenisstraf uitzitten namens het OM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio