14.8 C
De Bilt

Aanhouding voor heling, mogelijk meerdere zaken opgelost

agent fotografeert kenteken auto met meos app 2

Utrecht – Op zaterdag 9 januari hield de politie een automobilist met gestolen kentekenplaten aan. Hij wordt ook verdacht van meerdere gevallen van diefstal of heling van computerapparatuur.

Zaterdag 9 januari zagen agenten rond 13.30 uur een auto op de A27 rijden die gesignaleerd stond vanwege gestolen kentekenplaten. De automobilist ging ervandoor toen hij politie zag en reed de afrit en oprit bij Houten op en af en op en ging de A12 op bij Laagraven, via de Waterlinieweg richting Lunetten. Agenten die hem volgden, gaven hem een stopteken waarna hij door rood reed en gevaarlijk hard over de Simplonbaan reed en op de Rocky Mountains in het gras tegen een hek tot stilstand kwam. De bestuurder ging er rennend vandoor en werd op de Sint Gotthard aangehouden. De auto waarin hij reed had gestolen kentekenplaten en in de auto lag gestolen computerapparatuur. De bestuurder, een 21-jarige Utrechter, werd aangehouden en in verzekering gesteld. De auto waarin hij reed, bleek ook gestolen. De apparatuur is in beslag genomen. Onderzocht wordt waar en wanneer deze gestolen zijn.

Registreer uw eigendommen om heling te voorkomen!

Bent u bij een inbraak of beroving van apparatuur beroofd? Probeer bij uw aangifte dan een serienummer van het apparaat paraat te hebben. Dat maakt het makkelijker om gevonden buit weer bij de aangever terug te brengen. En geeft inzichten in de politieonderzoeken hiernaar. Een makkelijke manier om uw eigendommen te registreren, is via de app stopheling. Hier zit o.a. een barcodescanfunctie in om apparaten te scannen en registreren. Deze serienummers worden bij de inkoop van tweedehands apparatuur ook gecontroleerd door de inkoper. Blijken ze als gestolen geregistreerd te zijn, doordat ze in een aangifte genoemd zijn, dan kan de heler aangehouden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio