6.9 C
De Bilt

Aanleg wadi bij Albert Cuyplaan 204-298 voor verminderen wateroverlast

Soest – Om de kans op wateroverlast in de Albert Cuyplaan in Soest te verminderen tijdens extreme regenbuien wordt een wadi (water afvoer door infiltratie) aangelegd. De wadi wordt aangelegd in het gazon bij de flat “Nieuw Molenzicht” op huisnummer. 204-298. De werkzaamheden aan de wadi starten maandag 18 februari 2019 en zijn eind maart klaar.

Wat is een wadi?

De gemeente Soest legt voorzieningen aan om regenwater weg te laten zakken in de bodem. Dat noemen we infiltreren. Een wadi is daar een voorbeeld van en is een kuil waarin het regenwater weg kan zakken (infiltreren) in de bodem.

Hoe werkt een wadi?              

Om de wadi te maken wordt het bestaande gazon afgegraven en wordt het maaiveld verlaagd. In de verlaging van het gazon kan tijdens extreme regenbuien regenwater opgevangen worden en de bodem inzakken. Dat betekent dat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden via de riolering. Een wadi is beloopbaar en doordat wadi’s beplant zijn passen ze goed in groenstroken.

Werkzaamheden   

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Asch uit Soest en starten maandag 18 februari 2019 en zijn eind maart van dit jaar klaar. De wadi krijgt flauwe kanten zodat het gazon in de eindfase ook weer gemaaid kan worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio