20.3 C
De Bilt

Aartje Roetman en vrijwilligers Zwembad de Meent winnen Vrijwilligersprijs 2022

Breukelen – Aartje Roetman en de vrijwilligers van Zwembad de Meent zijn dit jaar dé Vrijwilligers van het jaar. Juryvoorzitter Karin van Vliet heeft dat vanavond bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst die is georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale.

Wij zien jou!

Wethouder en juryvoorzitter Karin van Vliet: “Vrijwilligerswerk doe je met hart en ziel. Dat blijkt wel uit de vele voordrachten die we dit jaar binnen kregen. Het was dan ook niet eenvoudig om te bepalen wie dé Vrijwilliger of Vrijwilligersgroep van 2022 is. Het liefst zou je alle vrijwilligers een prijs willen geven want alle vrijwillige inzet doet ertoe. Vrijwilligers doen veel goed werk voor en met onze samenleving. Dat zien en waarderen we met deze prijs. Ik vind het dan ook een eer en een genoegen om namens de gemeente de prijzen te overhandigen aan de winnaars van de Vrijwilligersprijs.”

De winnaars

Uit de zes genomineerden koos de jury Aartje Roetman als winnaar in de categorie Individueel en de vrijwilligersgroep van Zwembad de Meent in de categorie Groepen. Er waren in totaal 37 voordrachten voor de Vrijwilligersverkiezing 2022.

Aartje Roetman wint in de categorie Individueel

In 2012 is Aartje benaderd door de Voedselbank Utrecht met de vraag of ze wilde onderzoeken of Stichtse Vecht haar eigen Voedselbank kon opzetten. In de tien jaar daarna is Aartje de spil geweest voor alle vrijwilligers van Voedselbank Stichtse Vecht en was ze hét aanspreekpunt bij elke situatie. Aartje wás de Voedselbank Stichtse Vecht. Ze was een luisterend oor voor de vaak schrijnende verhalen en stond altijd klaar voor mensen in nood. Ze was elke vrijdag op de uitgifte aanwezig om mensen persoonlijk te spreken. Als een van de cliënten een keer niet kon komen sprong Aartje in de auto om het pakket thuis te brengen.

vrijwilligers zwembad de Meent. Foto: gemeente Stichtse Vecht

Aartje is betrouwbaar, secuur, ontzettend betrokken bij de deelnemers en altijd bereikbaar. Behalve voor voedsel konden mensen ook een beroep op haar doen als ze andere dingen nodig hadden, zoals kinderwagens, fietsen of kleding. Per juni 2022 is Aartje gestopt als Stuurgroeplid voor de Screening. Het nieuwe screenteam Stichtse Vecht bestaat uit 6 betrokken personen die zich nauwelijks kunnen voorstellen hoe Aartje dit zo lang heeft gedaan. Een oud-collega schrijft over haar: Ze verdient eigenlijk goud, maar de vrijwilligersprijs is ook mooi.

De vrijwilligersgroep van Zwembad de Meent wint in de categorie Groepen

Er ging ook een prijs naar een groep vrijwilligers: van Zwembad de Meent. Zwembad De Meent is een prachtig natuurzwembad bij Breukelen. Het zwembad is gelegen in een water- en bosrijke omgeving en is een onderdeel van een van de trekgaten aan de westkant van de Loosdrechtse Plassen. Wie hier vaker komt, weet dat deze plek gerund wordt met een tiental vrijwilligers onder leiding van Nanny Heijmans die al 20 jaar vrijwilliger is bij de Meent.

De vrijwilligers zorgen voor een gezellige sfeer in het natuurzwembad. Het is voor hen iedere keer weer een feestje om hier als vrijwilliger naartoe te komen, om de dorpsgenoten en natuurlijk ook mensen van buiten het dorp een leuke tijd te geven.

Feestelijke prijsuitreiking

Vrijdagavond 25 november vond de feestelijke prijsuitreiking plaats tijdens het Vrijwilligersfeest in Hoeve Landzicht. Met dit feest en de prijs zetten we graag de vrijwilligers in het zonnetje voor hun bijdrage als vrijwilliger. En dat is dik verdiend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio