15 C
De Bilt

Ad de Regt kandidaat-wethouder gemeente Woerden

Woerden – LijstvanderDoes draagt Ad de Regt voor als kandidaat-wethouder. Als de gemeenteraad van Woerden instemt met de voordracht zal hij de afgetreden wethouder Arthur Bolderdijk opvolgen. Drs. Ad de Regt (Papekop, 63 jaar) is een zeer ervaren en veelzijdig bestuurder, vooral in het lokaal openbaar bestuur.

Bestuurlijke ervaring

Hij was eerder wethouder in Oudewater en IJsselstein en vervulde diverse andere bestuursfuncties voor maatschappelijke organisaties. Ad de Regt was in 2018 formateur van de huidige Woerdense coalitie en hij kent Woerden en de Woerdense politiek-bestuurlijke situatie goed. 

‘Groot hart voor lokaal bestuur’

De Regt woont al ruim 20 jaar, met zijn vrouw en kinderen, net buiten Woerden in Papekop, gemeente Oudewater. Oudewater en Woerden hebben dezelfde ambtelijke organisatie waarmee hij vanuit zijn eerdere bestuursfuncties bekend is. De Regt zal het ambt van wethouder parttime (0,8) gaan vervullen. Als ondernemer verricht  hij sinds vele jaren uiteenlopende opdrachten als bestuurs- en communicatieadviseur, procesmanager, mediator, coach en voorzitter. Momenteel is hij onder andere (parttime) algemeen voorzitter van een brancheorganisatie en medebestuurder van het Fulcotheater in IJsselstein.

Ad de Regt ervaren en deskundig

Lenie van Leeuwen , fractievoorzitter van LijstvanderDoes: “Ad de Regt is een zeer ervaren en deskundig bestuurder met een groot hart voor lokaal politiek bestuur.  Hij heeft een groot netwerk en kent zijn weg in de regio. Ook is Ad bekend met Woerden en haar kernen, de politiek en de bestuurders. Hij is een prettige persoonlijkheid die makkelijk praat met iedereen. Hij is altijd op zoek naar praktische oplossingen als er zich problemen aandienen.

LijstvanderDoes

Ad ondersteunt het programma en de speerpunten van LijstvanderDoes. Daarom zijn wij er trots op dat we hem als wethouder kunnen voordragen aan onze collega raadsleden. Wij hebben er vertrouwen in dat hij een waardevolle aanvulling is voor de hele gemeente Woerden. Hij wil zich in ieder geval inzetten als wethouder voor de periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens mij heeft hij hier erg veel zin in.”

“Woerden is prachtig en veelzijdig”

Ad de Regt

Ad de Regt: “Voor mij is Woerden al 20 jaar een prachtige, veelzijdige en dynamische gemeente bij mij ‘om de hoek’ waar ik logischerwijs heel veel kom. In deze gemeente wil ik graag dienstbaar zijn aan inwoners en ondernemers. Als ex-formateur ben ik bekend met, en enthousiast over, deze coalitie en het coalitieakkoord. De coalitie deelname van een  lokale partij als LvdD is belangrijk. Immers een lokale partij is geworteld in, en ontstaan uit, de samenleving van Woerden en de kernen erom heen.

LijstvanderDoes heeft  goede concrete standpunten die Woerden verder vooruit helpen en daar sta ik achter. Een stabiel Woerdens bestuur is enorm belangrijk om echt resultaten te bereiken voor de inwoners. Het voelt als een eer daar mijn energie aan te besteden.

Zoektocht

In de loop van december werd het voor LijstvanderDoes steeds duidelijker dat wethouder Bolderdijk hoogstwaarschijnlijk niet terug zou keren. Toen is LvdD begonnen met voorbereidingen. LvdD heeft een profielschets opgesteld en heeft  op basis daarvan met een aantal kandidaten gesproken. In dat proces zijn de fractievoorzitters van de coalitiepartijen steeds meegenomen. Door deze werkwijze was al veel voorwerk verricht en toen op 2 januari de vacature daadwerkelijk ontstond kon dus snel worden geschakeld.

Vervolgprocedure

De raad gaat over de benoeming van wethouders, maar voordat dit mogelijk is zullen eerst de gebruikelijke stappen worden gezet, zoals bijvoorbeeld een integriteitsonderzoek en een gesprek met de burgemeester en de griffier.  Dat neemt bij elkaar enige weken in beslag. Het streven is  dat de benoeming kan plaatsvinden in de raadsvergadering van 18 februari. Naar alle waarschijnlijkheid zal De Regt de belangrijkste portefeuilles van zijn voorganger overnemen. De definitieve verdeling van portefeuilles is aan het college om te bepalen en wordt na de benoeming bepaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio