14.9 C
De Bilt

Ad Sanders ontvangt Koninklijke onderscheiding voor werk in speeltuin De Pol

De heer Ad Sanders is al ruim 33 jaar het gezicht van Speeltuin ‘De Pol’ in Veenendaal. Tijdens een feest ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag op zaterdag 6 augustus, kreeg hij onverwacht bezoek. Loco-burgemeester Engbert Stroobosscher sprak hem toe en reikte hem een Koninklijke onderscheiding uit. Ad Sanders is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Ad Sanders het gezicht van de speeltuin

Ad Sanders (75) is sinds 1989 actief voor de Speeltuinvereniging Prins Willem Alexander, zoals de speeltuin eigenlijk heet. Omdat het speelcomplex in de wijk ‘De Pol’ ligt spreekt men in Veenendaal steevast over ‘Speeltuin De Pol’. Sanders was onder meer bestuurslid, aanspreekpunt voor verhuur van het clubgebouw en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het klussen. Van gras maaien en heggen snoeien tot papier prikken en schilderen. Ook verzorgde hij het oppasrooster en de in- en verkoop van eten en drinken. De heer Sanders kondigde aan dat hij op zijn 75e verjaardag stopt met zijn werkzaamheden voor de speeltuinvereniging.

Speeltuin de Pol

Speeltuin de Pol is een begrip in Veenendaal en omgeving. Met de ongeveer 40 speeltoestellen vermaken de kinderen zich hier altijd uitstekend. In de zomermaanden spelen er regelmatig meer dan honderdvijftig kinderen per dag. De speeltuin wordt door vrijwilligers bijgehouden en zowel abonnementhouders als vrije bezoekers weten de gezellige speeltuin het hele jaar door te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio