1.4 C
De Bilt

Afscheid van 1e kinderburgemeester

De Bilt – Carmen startte haar ambt als 1e kinderburgemeester in 2019. Aanvankelijk voor een jaar maar door de coronacrisis is dit – bij uitzondering – een jaar verlengd. Carmen heeft het thema ‘buitenspelen’ flink op de kaart gezet. Ze is met het thema aan de slag gegaan, heeft meegedacht aan de inrichting van speeltuinen, andere kinderen hierbij betrokken en op deze manier een waardevolle bijdrage geleverd aan het nut en noodzaak van de richting van goede speeltuinen. 

Haar doel was dat meer kinderen het leuk vinden om buiten te spelen door aantrekkelijke en uitdagende natuurspeeltuinen. Op deze manier wordt het gezelliger buiten, dit trekt weer meer kinderen aan en op deze manier bevordert dit het meer buiten bewegen en de sociale interactie. Burgemeester Potter bedankte Carmen uitvoerig voor het vele goede werk wat ze heeft verricht in de gemeente.

Nieuwe kinderburgemeester

Even voorstellen aan onze nieuwe kinderburgemeester: Feline Lauret. Feline is 13 jaar, zit op de Stichtse Vrije school en woont in kern De Bilt. Ze heeft het thema ‘duurzaamheid’ ingebracht en wil in haar kinderburgemeesterschap het bewustzijn voor dit thema onder (jonge) inwoners van de gemeente vergroten. Feline in haar installatiespeech: “Mijn overtuiging is dat wanneer iedereen iets kleins in zijn gedrag verandert, door er even bij stil te staan wat de impact is van onze eigen keuzes, we heel veel meer kunnen bereiken dan wanneer slechts enkelen grote veranderingen teweeg brengen.

Hoe maken we dit grote thema duurzaamheid behapbaar en toegankelijk voor iedereen? Zodat we met plezier en zelfs gemak willen en kunnen bijdragen aan een groene toekomst. Want juist samen, met kleine stapjes kunnen we echt een groot verschil maken… door onze krachten en gedachten te bundelen.”

Burgemeester Potters verwelkomde haar en kijkt er naar uit om met Feline als nieuwe collega aan de slag te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio