6.9 C
De Bilt

Allereerste Nationale Klimaatweek op 28 oktober van start

Utrechtse Heuvelrug – Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week (die loopt t/m 5 november) kan iedereen zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Utrechtse Heuvelrug zoeken zij een “Klimaatburgemeester”.

Nationale Klimaatweek

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het Ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten laten in de Klimaatweek van zich horen.

Doel

Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Het Ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van het huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Of het zojuist starten van een klimaatactie in de straat of wijk met de buren. Bent u of jij die persoon uit gemeente Utrechtse Heuvelrug of kent u of ken je geschikt iemand? Geef het door via: www.iedereendoetwat.nl/NKW.

Wat is uw of jouw klimaatverhaal?

Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Daarom zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland worden opgeroepen om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek.

Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio