10.6 C
De Bilt

In Amerongen is gestart met bouw nieuwe woningen aan de Breelaan

Amerongen – De bouw van 14 nieuwe woningen aan de Breelaan in Amerongen is gestart. Vrijdag 10 juni  heeft wethouder Rob Jorg van gemeente Utrechtse Heuvelrug samen met de toekomstige bewoners de handeling verricht voor de start van de bouwwerkzaamheden.

Nieuwe woningen erg welkom

De nieuwe woningen zijn van harte welkom voor Amerongen. Er waren maar liefst 255 inschrijvingen voor de 14 vrijstaande en halfvrijstaande woningen. 9 van de nieuwe bewoners komen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en 5 nieuwe bewoners komen uit een andere gemeente. Dit past binnen de wens van de gemeente om minimaal 50% van de woningen aan eigen inwoners toe te wijzen.

Centrumplan Allemanswaard in Amerongen

Reeds in 2002 is de voormalige gemeente Amerongen gestart met de ontwikkeling van het centrumplan Allemanswaard voor woningen en voorzieningen, waar de Breehof onderdeel van is. Op deze locatie stond vroeger de basisschool de Breeakker. Na de herindeling is het plan Allemanswaard in 2007 omarmd en uitgewerkt door de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Woningbouwvereniging Amerongen (later Rhenam). In 2011 is het oude schoolgebouw gesloopt en is de school verplaatst naar het MFC Allemanswaard.

Ontwikkeling lang stil gelegen

Door onder andere de woningbouwcrisis heeft de ontwikkeling sindsdien lange tijd stilgelegen. ‘’Wij zijn als gemeente dan ook verheugd dat NCB Projectrealisatie ongeveer 1,5  jaar geleden besloot deze locatie aan te kopen om hier voortvarend een nieuw plan op te ontwikkelen. En dat is gelukt, nog geen jaar na de feitelijke overname staan we hier voor een viering van de start van de bouw’’ aldus wethouder Jorg.

In totaal 60 woningen al gerealiseerd

In het kader van Plan Allemanswaard zijn tot nu toe ruim 60 wooneenheden gerealiseerd waaronder een groot aantal sociale huurwoningen welke worden verhuurd door Rhenam. De 14 woningen in Breehof vormen de volgende welkome aanvulling op het woningaanbod. NCB Projectrealisatie heeft ook locatie tussen de Beatrixlaan en het plein aan de Allemanswaard overgenomen. Hier wordt naar verwachting in het najaar gestart met de bouw van 21 woningen waaronder sociale huur-/ en goedkope koopappartementen, seniorenwoningen en gezinswoningen.

Begin 2023 sleutels voor nieuwe bewoners

De verwachting is dat de toekomstige bewoners begin 2023 de sleutels voor hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen. Voor de oplevering van de woningen wordt het openbaar gebied aangelegd en worden een aantal nieuwe bomen aangeplant.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio