21.8 C
De Bilt

Amerongse bosboemel op weg

Op woensdag 29 maart is de bosboemel in Amerongen officieel in gebruik genomen. Het project ‘Bosboemel Amerongen’ was in 2020 een van de twaalf winnaars van de campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ van het ANWB Fonds. Annemarie Gerards, lid van de Adviescommissie ANWB Fonds en Bondsraadslid, was bij de feestelijkheden aanwezig samen met directeur Utrecht Landschap Saskia van Dockum, wethouder Utrechtse Heuvelrug Anouk Haaxma en ruim vijftig vrijwilligers, werknemers en andere genodigden.

Bosboemel: mooiste maatschappelijke project

Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een elektrische wagen om daarmee in het Amerongse Bos ouderen en kwetsbaren beter de natuur te laten beleven, uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht. Met het Bosboemelproject wil de vrijwilligerscommissie Amerongen ouderen, kwetsbare en mensen met een beperking laagdrempelig met een elektrisch busje laten genieten van een bezoek aan de natuur.

Dankzij de prijs van tienduizend euro die het ANWB Fonds toekende in 2020 en diverse giften van donateurs is de aanschaf van de bosboemel mogelijk gemaakt.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al meer dan 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels ruim 5.800 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 36.000 donateurs (Beschermers), ruim 750 vrijwilligers en 81 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio