11.9 C
De Bilt

Appeltje voor eerste reizigers Middentunnel Utrecht

Utrecht – Het was maandagochtend 27 augustus meteen lekker druk in de gloednieuwe Middentunnel op Utrecht Centraal. Alle reizigers in de spits kregen een gezonde ochtendsnack van Prorail. Om te vieren dat de tunnel zo mooi is geworden.

De verouderde reizigerstunnel op Utrecht Centraal was hoog nodig toe aan een opknapbeurt. Eerst moest alles worden afgebroken om vervolgens wanden, vloeren en plafonds te kunnen aanpakken. Dat betekent 1200 m2 nieuwe natuurstenen vloertegels, 1300 m2  natuurstenen wandtegels, 1000 m2  aluminium plafond schrootjes, 235 LED lichtarmaturen en 2500 m bekabeling voor licht, omroep en camera’s. Er zijn een paar restpuntjes, zoals nieuwe trapleuningen, maar die pakken we op zonder reizigershinder.

Noordertunnel dicht aan kant Smakkelaarsveld

Maandag 27 augustus om 10.00 uur wordt de ingang van de Noordertunnel aan het Smakkelaarsveld afgesloten. De gemeente Utrecht kort de tunnel een stukje in en bouwt een nieuwe ingang ín het nieuwe Noordgebouw. Deze nieuwe ingang gaat eind dit jaar open. Tijdens de werkzaamheden zijn er andere looproutes. Kijk daarvoor op www.cu2030.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio