13.3 C
De Bilt

Archeologische vondsten bekijken tijdens open middag

Odijk – Archeologen van ADC ArcheoProjecten hebben tijdens de opgravingen bij Het Burgje in Odijk, al verschillende graven ontdekt die zich in groepjes lijken te concentreren. In één graf is een opmerkelijke archeologische vondst gedaan. Daar is een skelet gevonden met een mes rond de buikstreek.

Het is de archeologen nog niet duidelijk of het gaat om een grafgift of een zeer oude moord. De vondsten die tot nu toe zijn gedaan, worden tijdens twee open middagen op vrijdag 9 juni en woensdag 14 juni gepresenteerd.

Opgraving Het Burgje Odijk –  Foto: ADC ArcheoProjecten

Zelf archeologische vondsten doen

Sinds 15 mei doen de archeologen in opdracht van de gemeente Bunnik grootschalige archeologische opgravingen bij de nieuwbouwlocatie van de buurtschappen ‘Het Burgje’ en ‘De Heuveltjes’ in Odijk. Daarbij worden resten van een grafveld uit de Romeinse tijd en resten van de middeleeuwse hofstede ‘Vinkenburg’ opgegraven.

Opgraving Het Burgje Odijk –  Foto: ADC ArcheoProjecten

Romeinen en Middeleeuwen

Op vrijdagmiddag 9 juni en woensdagmiddag 14 juni is de locatie aan Vinkenburgweg 3, open voor bezoek. Er wordt op beide dagen van 14.00 – 18.00 uur uitleg gegeven over de manier waarop archeologisch onderzoek werkt. De eerste resultaten en vondsten worden gepresenteerd en kinderen kunnen zelf scherven en munten opgraven met troffel en detector. Rondom boerderij Het Burgje zijn ook verschillende activiteiten. Er komt een Middeleeuwse verhalenverteller, iemand die Middeleeuws haren vlecht en er is een pottenbakker.

Opgraving Het Burgje Odijk –  Foto: ADC ArcheoProjecten

Projectontwikkelaar Explorius geeft op beide middagen informatie over de invulling van de Buurtschappen ‘Het Burgje’ en ‘De Heuveltjes’. Medewerkers van het in de monumentale boerderij Het Burgje gevestigde Reinaerde, verzorgen de catering, geven rondleidingen en vertellen over hun werk.

De vorderingen van de opgraving zijn ‘live’ te volgen via een speciale Facebookpagina.

Bron: gemeente Bunnik
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio