4.1 C
De Bilt

Verwijderen asbest en duurzame sloop zeven gemeentelijke gebouwen

De Bilt In opdracht van gemeente De Bilt wordt door VSM Sloopwerken B.V. binnenkort gestart met de duurzame sloop van in totaal zeven gemeentelijke gebouwen. Het betreft gebouwen waarvan de oorspronkelijke maatschappelijke functies, zoals onderwijs, sport en kinderopvang zijn vervallen. Met de sloop komen de locaties vrij voor herontwikkeling naar woningbouw. VSM Sloopwerken B.V. sloopt duurzaam, met hergebruik van materialen.

Inwoners kunnen op de locatie een kijkje nemen en tegen een vergoeding deze materialen van VSM Sloopwerken B.V. aanschaffen. VSM Sloopwerken B.V. laat de opbrengst ten goede komen aan de kas van de Lions Club. De data voor de kijkdagen worden ook via de website: www.debilt.nl/wonen-en-bouwen/projecten bekend gemaakt. Voor deze kijkdagen moet, in verband met de planning en de coronamaatregelen, een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer: 071-30 30 500.

Duurzame sloop

VSM Sloopwerken B.V. sloopt veilig, duurzaam en circulair. Circulaire (duurzame) sloop is het zodanig slopen, ontmantelen, demonteren en remonteren van gebouwen om de materialen die vrijkomen voor nieuwe doeleinden te kunnen gebruiken. Het leegstandsbeheer wordt voor de sloop beëindigd. Voorafgaand aan de sloop krijgen omwonenden een informatiebrief van VSM Sloopwerken B.V. met een toelichting over de werkzaamheden, aanrijroutes werkverkeer en overige informatie.
De hoofduitvoerder is tijdens gehele duur van de werkzaamheden op de slooplocatie aanwezig. Omwonenden die tijdens de werkzaamheden vragen of klachten hebben kunnen naar hem toegaan, hem bellen: 06-52 34 83 35 of VSM Sloopwerken B.V. bellen: 071-30 30 500.

Verwachte uitvoering en planning

  1. Groenekan        schoolgebouw Groenekanseweg 32                   juni – juli 2021
  2. De Bilt              kinderopvang Aeolusweg 14                              juni – juli 2021 
  3. Bilthoven          zwembad Oude Brandenburgerweg 67              juli – september 2021
  4. Bilthoven          schoolgebouw Gregoriuslaan 10                         juli – augustus 2021
  5. De Bilt              jeu de boules clubhuis Van Boetzelaerpark         augustus 2021 (dit is geen herontwikkellocatie)
  6. De Bilt              schoolgebouw Jasmijnstraat 6a                         augustus – september 2021
  7. Bilthoven          schoolgebouw Beatrixlaan 1                              oktober – december 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio