11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Avond over verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering

Benschop – Op woensdag 6 februari 2019 zijn prof. dr. Beatrice de Graaf en burgemeester De Graaf aanwezig in het Dorpshuis XXL in Benschop. Zij leveren allebei een bijdrage aan een avond over het thema Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering.

Andere kijk op radicalisering

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf denkt bijna dagelijks na over thema’s als kwaad en veiligheid. Ook vanuit haar christelijke geloofsovertuiging heeft zij over deze onderwerpen nagedacht. Op verzoek van de Protestantse Kerk in Nederland schreef zij in 2017 het boekje Heilige strijd: het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad. Hierin brengt ze een christelijke visie op veiligheid naar voren. Aan de hand van de theologie van Augustinus over de mens, de gebrokenheid van de mens en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid. Tijdens haar lezing zal zij ingaan op ons verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering.

Burgemeester Laurens de Graaf – Foto: gemeente Lopik

Veiligheid, radicalisering en Lopik

Daarnaast zal burgemeester Laurens de Graaf van Lopik zijn visie op veiligheid in de context van Lopik uit de doeken doen. Is er sprake van radicalisering en veiligheidsrisico’s in en rondom Lopik? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de overheid er op dit punt uit? Is ons ideaal van veiligheid eigenlijk wel reëel? Welke rol speelt zijn politieke visie en levensovertuiging bij veiligheidsvragen?

Initiatief kerken Benschop

De avond is een initiatief van de kerken in Benschop: de rooms-katholieke parochie, de hervormde gemeente en de protestantse gemeente. Na de bovengenoemde bijdragen is er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de avond is er een boekentafel aanwezig. Deze wordt verzorgd door Boekhandel De Hoeksteen uit Woerden www.hoeksteenboekhandel.nl.

Info

Met wie: prof. dr. Beatrice de Graaf en burgemeester De Graaf
Wanneer: woensdagavond 6 februari 19:45 uur
Waar: Dorpshuis XXL Benschop

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio