21.8 C
De Bilt

Gemeente Baarn legt last onder dwangsommen op na drugshandel op straat

Baarn – Begin maart 2024 heeft de politie twee verdachten aangehouden na het waarnemen van een drugstransactie op een carpoolplaats. Na onderzoek en constatering van de feiten heeft de gemeente Baarn besloten tot het opleggen van een last onder dwangsom voor beide verdachten. Dit is een extra bestuurlijke maatregel los van eventuele strafrechtelijke vervolging, opgelegd om de handel in drugs te ontmoedigen.

In de gemeente Baarn is het verboden om zich op een openbare plaats op te houden met het doel om drugs (middelen als bedoeld in de Opiumwet) af te leveren, aan te bieden of te verwerken. Dit staat in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. Begin maart zijn twee personen betrapt op deze handelingen, waarna zij bij nadering van politie probeerden te vluchten. Na een korte achtervolging werden beide verdachten aangehouden op de Brink in Baarn. Bij hen zijn verschillende verdovende middelen aangetroffen en verder geld en telefoons die in verband worden gebracht met drugshandel.

Baarn legt verdachten last onder dwangsom op

Naar aanleiding van de constateringen heeft de gemeente Baarn besloten om beide verdachten een last onder dwangsom op te leggen. Burgemeester Mark Röell over de maatregel: ‘Drugshandel op straat vormt een ernstige verstoring van de openbare orde en brengt de veiligheid van inwoners in gevaar. Als gemeente nemen we dit dan ook zeer serieus. Door het opleggen van bestuurlijke maatregelen willen we de handel in drugs extra ontmoedigen en de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente waarborgen.’

De opgelegde last onder dwangsom verplicht de verdachten om de handel in drugs per direct te staken en gestaakt te houden. Bij overtreding van de maatregel zijn zij een som van 5.000 euro per overtreding verschuldigd, tot een maximum van 20.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio