1.6 C
De Bilt

Gemeente Baarn ondersteunt 9 culturele initiatieven vanuit coronaherstelfonds

Baarn kan zich opmaken voor een extra levendig en goed gevuld cultureel seizoen. Negen culturele initiatieven komen namelijk in aanmerking voor steun vanuit het coronaherstelfonds. Van een fietsroute langs concerten, een festival in het Witte Kerkje, een expositie van hedendaagse kunstenaars in de tuinen van Paleis Soestdijk, een schoolconcert, tot de oprichting van een verhalenhuis in Baarn.

Vanuit het coronaherstelfonds van het Rijk heeft de gemeente Baarn €136.000 beschikbaar om initiatieven van Baarnse cultureel zzp’ers te ondersteunen. Vorig najaar konden samenwerkingsverbanden van deze zzp’ers een aanvraag indienen. In totaal zijn er 17 aanvragen binnengekomen. De aanvragen varieerden van onder andere muziek, beeldende kunst, theater, documentaire, literatuur tot erfgoed.

Overschrijding budget zorgde voor teleurstellingen

Met een totaal gevraagd bedrag van €418.614 werd het beschikbare budget aanzienlijk overschreden. Hierdoor moest het college scherpe keuzes maken en moesten er helaas ook aanvragers teleurgesteld worden. Om een goede afweging te kunnen maken heeft het college zich laten adviseren door een externe en onafhankelijke commissie. De commissie heeft alle aanvragen beoordeeld en negen initiatieven geselecteerd. Deze initiatieven bieden zzp’ers de mogelijkheid om zich zowel inhoudelijk als zakelijk te ontwikkelen en stimuleren de samenwerking binnen de gemeente.

Culturele initiatieven

De gemeente steunt de volgende initiatieven: de Baarnse Concertroute, de schoolconcerten, het jubileumjaar van de Groene inval, het Festival de Muzen, de oprichting van een verhalenhuis in Baarn, het Kasteeltheater 2024, de expositie The Layers of Time, het project Kunst & Welzijn in Baarn en Muziek in de Koepel in de Pekingtuin. U kunt de culturele activiteiten dit jaar en komend jaar terugvinden op de culturele agenda van Baarn (www.cultuurinbaarn.nl). Wethouder Mark Veldhuizen is enthousiast over de gekozen culturele initiatieven: ‘Deze initiatieven geven niet alleen een impuls aan de lokale culturele ondernemers, maar dragen ook bij aan een aantrekkelijk en divers cultureel aanbod in onze gemeente.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio