12.3 C
De Bilt

Baarnse jury kiest nieuwe Kinderburgemeester

Baarn – Elk jaar wordt een nieuwe Kinderburgemeester geworven. Daarvoor zijn burgemeester Mark Röell en de huidige Kinderburgemeester Feline afgelopen tijd samen alle Baarnse basisscholen langs geweest. Feline vertelde over haar ervaringen als Kinderburgemeester en deed een oproep aan alle kinderen in groep 6 om een filmpje in te sturen als zij graag de volgende Kinderburgemeester wilden worden.

23 enthousiaste deelnemers willen Kinderburgemeester worden

In totaal heeft de gemeente 23 filmpjes ontvangen van enthousiaste kinderen die vertelden waarom zij de nieuwe Kinderburgemeester wilden worden. Uit deze filmpjes zijn 5 kinderen gevraagd om op gesprek te komen bij de jury bestaande uit Burgemeester Mark Röell, Kinderburgemeester Feline en Krystle Hemken (adviseur Bewonersparticipatie). Unaniem hebben zij gekozen voor Philippine (10 jaar), leerling op de Nieuwe Baarnsche school (NBS).

Mark Röell: “We hadden de keuze uit allemaal goede kandidaat-Kinderburgemeesters. Philippine stak er op verschillende punten bovenuit op inhoud en presentatie. Ze heeft een helder beeld van hoe zij haar rol als Kinderburgemeester wil invullen en hoe zij daar andere kinderen bij wil betrekken”.

Installatie Philippine op 5 juli

Tijdens de raadsvergadering van 5 juli wordt afscheid genomen van Feline die sinds 2021 Kinderburgemeester is. Die avond wordt Philippine als nieuwe Kinderburgemeester geïnstalleerd en kan men met haar kennismaken. Na de zomervakantie gaat zij dan echt aan de slag met haar ideeën.

Baarn heeft sinds oktober 2021 een Kinderburgemeester. De Kinderburgemeester vervult bij belangrijke dagen en gebeurtenissen een ceremoniële functie. Daarnaast zet hij of zij zich ook inhoudelijk in voor leeftijdsgenoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio