4.7 C
De Bilt

Baarnse senioren kunnen weer meesporten en bewegen met GALM of Sociaal Vitaal

Baarnse senioren van 61 tot en met 80 jaar kunnen vanaf november weer ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Stichting Sport en Bewegen Senioren Baarn (SBSB) biedt dan namelijk de beweegprogramma’s GALM en Sociaal Vitaal aan. Daarbij staan gezelligheid en gezond bewegen voorop. Senioren die nog niet sportief actief zijn,  worden opgeroepen om mee te doen. Een deel van de senioren in Baarn krijgt deze dagen een schriftelijke uitnodiging thuis. Voorafgaand aan de programma’s kunnen deelnemers vrijblijvend een fitheidtest doen.

Samen bewegen is gezellig en gezond. Dat geldt ook voor ouderen met een chronische aandoening. Juist zij kunnen zich door meer beweging beter gaan voelen.

Voor 61- tot 70-jarigen: GALM

Het programma GALM is bedoeld voor 61- tot 70-jarigen. Het is bij velen in Baarn al bekend. GALM betekent: Groninger Actief Leven Model. De GALM-groepen sporten in Sportcentrum De Trits of in één van de andere sportzalen in Baarn. De komende dagen krijgt een flink deel van de 61- tot 70-jarigen in Baarn een uitnodiging in de brievenbus. De fitheidstest voor GALM is op zaterdag 11 november in De Trits.

Voor 71- tot 80-jarigen: Sociaal Vitaal

Sociaal vitaal is bedoeld voor 70- tot 80-jarigen die aan hun fitheid, gezondheid, sociale contacten en vitaliteit willen werken. Komende tijd krijgt ook een flink deel van 71-80 jarigen een uitnodiging in de brievenbus voor Sociaal Vitaal. In de week van 9-15 oktober komt ook een medewerker van het programma langs aan de deur bij mensen om aandacht te vragen voor het programma bij mensen die niet gereageerd hebben.

Het programma van Sociaal Vitaal bestaat uit samen bewegen, maar ook uit voorlichting over gezonde voeding, medicijngebruik, betere stemming en ontspannen. De Sociaal Vitaal-groepen komen samen in Sportcentrum De Trits. De fitheidstest voor Sociaal Vitaal is op zaterdag 18 november in De Trits.

Gezond én gezellig

Bij GALM en Sociaal Vitaal staan gezond bewegen én gezelligheid voorop. De leeftijdsgrenzen  zijn niet hard: als een deelnemer een buurman/vrouw, echtgeno(o)t(e) of vriend(in) mee wil nemen die ouder of jonger is, dan kan dat altijd. Na het sporten is er gelegenheid voor samen koffie en thee drinken. Ervaring leert dat deelnemers soms ook buiten de wekelijkse sportuurtjes met elkaar afspreken.

Deskundige leiding voor senioren

Zowel bij de fitheidtest als de beweeglessen is er deskundige leiding. Bij de fitheidtest is een fysiotherapeut aanwezig. Met de resultaten kunnen deelnemers beginnen met sporten op een verantwoord niveau. Ook kan men zo de eigen conditieverbetering zien aan het einde van het beweegprogramma.

Informatie en inschrijven

GALM en Sociaal Vitaal worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Baarn, SBSB, Pit Baarn en de Seniorenraad. Wie meer informatie wil kan voor GALM contact opnemen met de heer P.J. Brandjes van de gemeente, tel. (035) 5481791 of 06-18205746, e-mail p.brandjes@baarn.nl. Meer informatie over Sociaal Vitaal kan men krijgen via Joke Roodzant van Pit Baarn tel. 06-13318188 (ma. & do.), e-mail: joke.roodzant@pitbaarn.nl. Wie de komende dagen geen uitnodiging in de brievenbus ontvangt, maar toch wil meedoen, kan vanaf volgende week contact opnemen met de heer P.J. Brandjes van de gemeente via de contactgegevens hierboven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio