10.6 C
De Bilt

Gebieden voor zonnevelden en windmolens: Belangengroepen praten mee

De Ronde Venen – Ruim 1500 inwoners hebben de Zon en Wind kaart ingevuld en zo aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. Dit was een eerste stap op weg naar het bepalen van zogenaamde zoekgebieden: gebieden in de gemeente waar zonnevelden en windmolens gebouwd mogen worden. De resultaten van de Zon en Wind kaart geven een idee van de voorkeuren van inwoners.

Naast de voorkeuren van inwoners, kijkt de gemeente naar gebiedskwaliteiten als natuur, landschap en cultuurhistorie. En naar beleid dat er al is. Op maandagavond 18 januari zet de gemeente een volgende stap in dit proces: een online gesprek tussen belangenvertegenwoordigers en experts over deze gebiedskwaliteiten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sessie bij te wonen.

Belangengroepen

Aan ‘tafel’ zitten belangenvertegenwoordigers en experts op het gebied van natuur, cultuurhistorie, duurzaamheid, wonen, economie en techniek. Maar ook agrariërs, energiecoöperaties, en tegenstanders van zonnevelden en/of windmolens.  

Gebieden

De vraag is of de gemeente alle gebiedskwaliteiten en belangen goed in beeld heeft. En welke gebiedskwaliteiten vinden we met elkaar belangrijk en waarom? Het college wil uiteindelijk een goed onderbouwd voorstel voor zoekgebieden voorleggen aan de raad waarin rekening is gehouden met de verschillende belangen en gebiedskwaliteiten.

Programma

19.45 uur            Digitale inloop

20.00 uur            Start van het officiële programma door wethouder Kiki Hagen.

  Uitleg over het doel van de avond en de aanpak.

20.10 uur            Randvoorwaarden en afwegingen voor zonnevelden en windmolens

20.20 uur            Aan de slag: gebieden bespreken

21.05 uur            Korte pauze

21.10 uur            Aan de slag: verder met gebieden bespreken

21.40 uur            Vervolg

21.50 uur            Afsluiting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio