9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Bestemmingsplan Zaagmolenlaan 12 vastgesteld

Woerden – De Woerdense gemeenteraad heeft op 23 september het bestemmingsplan vastgesteld voor Zaagmolenlaan 12 in Nieuw-Middelland. Na De Houttuin (voormalig FNV-pand) is dit de tweede plek in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorpand gesloopt zal worden en plaats zal maken voor woningbouw. Sustay wil op deze locatie 72 appartementen bouwen in de middenhuur. Als alles meezit, kan de bouw nog dit jaar van start.

De Molenhoek stap dichterbij

In het gebouw De Molenhoek komen straks 72 duurzame appartementen met een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en meerdere deelauto’s voor bewoners. De buitenruimte wordt natuurinclusief ingericht.

Bestemmingsplan

Wethouder Arjan Noorthoek (Nieuw-Middelland): “Het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is een belangrijke stap. We willen zo snel mogelijk bouwen, want veel Woerdenaren zoeken een betaalbare woning. Met deze appartementen in de middenhuur komen we aan die behoefte tegemoet, ook omdat het de doorstroming bevordert. De ontwikkelaar zal namelijk de huurwoningen met voorrang toewijzen aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Daarmee komen er dus ook weer nieuwe woningen vrij in de sociale huur.”

Planning

Het streven is om nog dit jaar te starten met de bouw. In de loop van 2023 zouden dan de eerste bewoners de sleutel kunnen krijgen.

Nieuw-Middelland

Het bedrijventerrein Nieuw-Middelland verandert de komende jaren stap voor stap in een gemengd stedelijk woongebied. De locatie ligt op loopafstand van het station en de voorzieningen in de binnenstad. Kijk voor meer informatie op www.nieuw-middelland.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio