15.7 C
De Bilt

Bewustwordingsactie in buitengebied Wijk bij Duurstede – Leersum

Wijk bij Duurstede – Op dinsdagochtend 8 november was er een bewustwordingsactie in het buitengebied tussen Wijk bij Duurstede en Leersum. Het doel van deze actie was weggebruikers eraan te herinneren, dat verschillende verkeersdeelnemers gebruik maken van de wegen hier. Schoolkinderen die op de buitenwegen fietsen, voelen zich soms onveilig door de snelheid van het andere verkeer. Dat geldt ook voor omwonenden. De gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug organiseerden deze actie. Dat deden zij in samenwerking met de politie en Veilig Verkeer Nederland.

In gesprek over de bewustwordingsactie voor verkeersveiligheid

Met automobilisten ging het gesprek over de bewustwordingsactie en invloed van rijgedrag op de veiligheid(sbeleving) van schoolkinderen. Ook vroegen zij chauffeurs of zij oplossingen wisten om het buitengebied verkeersveiliger te maken. Met scholieren spraken zij over goede fietsverlichting. Ook werd met hen gesproken over de invloed op de verkeersveiligheid van breed naast elkaar rijden.

uc?id=1pDdEUDf9McQoyLcFIDSML1eJ1PIVeEkC
bewustwordingsactie buitengebied. Foto: gemeente Wijk bij Duurstede

Wethouder Hans Buijtelaar (Verkeer) van Wijk bij Duurstede vond het een nuttige actie

‘Het is noodzakelijk dat we steeds aandacht geven aan de verkeersveiligheid in het buitengebied. Vooral die van langzaam verkeer (voetgangers, fietsers) vinden we erg belangrijk. Deze groep is kwetsbaarder. Automobilisten en bestuurders van landbouwverkeer hebben niet altijd door welk effect zij hebben op deze groep. Andersom hebben scholieren ook niet altijd door welk effect hun rijgedrag heeft op de andere weggebruikers. Deze actie was erg nuttig en gaan we zeker herhalen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio