13 C
De Bilt

Bewustwordingsactie verkeer in buitengebied

Wijk bij Duurstede – Op donderdag 16 december hielden de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland en loonbedrijf Lagerweij een bewustingwordingsactie. Het was op de Gooyerdijk tussen Leersum en Wijk bij Duurstede. De actie was gericht op het verkeer dat daar rijdt. De deelnemende partijen gingen in gesprek met verkeersdeelnemers.

Ook wethouder Boonzaaijer (Utrechtse Heuvelrug) en wethouder Buijtelaar (Wijk bij Duurstede) waren aanwezig bij de verkeersactie. Met automobilisten werd het gesprek gevoerd over het effect van hogere snelheid op fietsers.

Bewustwordingsactie

Fietsende scholieren ervaren de snelheid van het autoverkeer namelijk soms als angstaanjagend. Fietsende scholieren konden plaatsnemen in een groot loonwerkersvoertuig om te ervaren hoe het is om in zo’n groot voertuig te zitten. Met de actie hopen de gemeenten verkeersdeelnemers bewust te maken van elkaars aanwezigheid en dat zij rekening houden met elkaar.  

Waarom deze bewustwordingsactie?

Er zijn zorgen over de verkeersveiligheid in het gebied tussen Leersum en Wijk bij Duurstede. Een vertegenwoordiging van ouders van schoolgaande kinderen uitten hun zorgen hierover bij de gemeenten. Ook bewoners geven aan dat zij zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Deze bewustwordingsactie was bedoeld om verkeersdeelnemers bewust te maken van het effect dat zij hebben op de omgeving.  

Verwachtingen na de actie

De deelnemende partijen hopen op minder snelheidsoverlast in het buitengebied. Het zou fijn zijn als verkeersdeelnemers zich bewust zijn van de overlast die zij mogelijk veroorzaken door te hard rijden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio