13.8 C
De Bilt

Wonen centraal bij bezoek commissaris van de Koning aan Oudewater

De Utrechtse commissaris van de Koning Hans Oosters is tijdens zijn officiële bezoek aan Oudewater bijgepraat over allerlei zaken die met ‘wonen in Oudewater’ te maken hebben. Hij werd officieel ontvangen door burgemeester Danny de Vries, die onlangs zijn tweejarige jubileum in de gemeente vierde. De commissaris kreeg daarnaast van het college van B&W Oudewater een rondleiding met de touwtrein door de stad langs allerlei bouwprojecten.

Commissaris van de Koning

De commissaris van de Koning deed de historische stad aan om zich bij te laten praten over het wel en wee. Na allerlei officiële gesprekken over hoe het er in de gemeente aan toe gaat, wat er leeft en met welk programma het college van B&W de komende jaren aan de slag gaat, werden de bouwprojecten Oranje Bolwerk, Westerwal en Schuylenburght bezocht.

“Er wordt momenteel ontzettend veel gebouwd in Oudewater en er staat nog veel op stapel”, zegt burgemeester De Vries. “Het is goed om dit aan de commissaris van de Koning te laten zien. De samenwerking en steun met de provincie is ontzettend belangrijk. We hopen met dit bezoek de ambities, wensen en problemen van Oudewater goed over de bühne te hebben gebracht, zodat we samen kunnen werken aan sterke gemeente in een mooie provincie.”

Goed op koers met woningbouw

Oudewater ligt goed op koers met de lopende en voorgenomen woningbouwprojecten. Essentieel daarbij is echter een volwaardige ontsluiting: óók met openbaar vervoer. De huidige verbinding tussen N228 en A12 dient daarvoor op termijn een upgrade te krijgen. Bovendien is de Hoenkoopse brug in het midden nu al dringend aan een peperdure vervanging toe. Dat gaat de Oudewaterse krachten en middelen te boven. Daar kunnen we de hulp en steun van de provincie goed bij gebruiken.  

De rondleiding door de stad bracht de commissaris ook langs de Hoenkoopse brug (essentieel in verbinding tussen A12 en N228) en de Oude Touwfabriek. Projecten waar de gemeente Oudewater de hulp en steun van de provincie goed bij kan gebruiken.

In gesprek met maatschappelijke organisaties

Aan het einde van de dag ging de commissaris van de Koning informeel in gesprek met verschillende maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers uit Oudewater. Er werden gesprekken gevoerd over wonen & zorg, vluchtelingencrisis, stikstofproblematiek en woningnood. Uitgenodigd waren onder andere bestuurders en vertegenwoordigers van Woningcorporatie Woningraat, Woon- en zorgcentrum De Wulverhorst, organisaties die betrokken zijn bij de opvang van Oekraïners en andere vluchtelingen en vertegenwoordigers namens de Oudewaterse boeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio