Bibliotheek van start met afhaal- en bezorgbieb

Montfoort – Met het aansnijden van een taart en het uitreiken van de eerste tassen met boeken aan leden van de bibliotheek, gaf wethouder Yolan Koster afgelopen vrijdag  29 mei in het DoeMeeHuis in Montfoort het feestelijke startsein voor de afhaal- en bezorgbieb van bibliotheek Het Groene Hart. Daarmee is de eerste stap gezet in richting de terugkeer in de gemeente Montfoort.

bibliotheek

De bieb Het Groene Hart is een van de partners in het nieuw te vormen Huis van Ervaring. Samen met SWOM en gemeente Montfoort vormt zij een nieuw netwerk, wat in de toekomst wordt uitgebreid met andere partners. Hiermee is onder andere de terugkeer van een maatschappelijke bibliotheekvoorziening in Montfoort en Linschoten gestart.

Huis van Ervaring

Met het Huis van Ervaring wordt een laagdrempelige en vrij toegankelijke plek voor alle inwoners van de gemeente Montfoort gerealiseerd om zich te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Het Huis van Ervaring start met de AfhaalBieb, BezorgBieb, digitaal aanbod en telefonische vraagbaak. Boeken bestellen kan vanaf vandaag, afhalen vanaf 5 juni. De  afhaal- en bezorgbieb gebeurt vanuit het DoeMeeHuis in Montfoort en Linschoten. De komende tijd wordt het aanbod uitgebreid. Om ieders gezondheid te waarborgen worden alle diensten de komende periode uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

AfhaalBieb en BezorgBieb

Alle leden van de bieb Het Groene Hart kunnen in de gemeente Montfoort boeken bestellen. Bestelde boeken kunnen vanaf vrijdag 5 juni worden opgehaald in het DoeMeeHuis in Montfoort en vanaf maandag 15 juni in het DoeMeeHuis in Linschoten. Voor iedereen die zijn huis niet kan verlaten, in deze uitzonderlijke tijden van corona, is er de BezorgBieb. Samen met SWOM brengt de bieb bestelde boeken, van leden die thuisgebonden zijn, aan huis. De boeken worden op afspraak en volgens de richtlijnen van het RIVM bezorgd.

Boekenpakketten voor de AfhaalBieb of BezorgBieb kunnen nu al telefonisch bij de bibliotheek of via de website van de bibliotheek worden besteld. Voor woensdag 10 uur een boekenpakket besteld voor de AfhaalBieb, betekent in Montfoort op vrijdag en in Linschoten op maandag het boekenpakket ophalen. Nog geen lid? Ook inschrijven kan telefonisch of via de website van de bibliotheek.

Digitaal aanbod en telefonische vraagbaak

Daarnaast biedt de Bibliotheek aan zowel voor leden als niet-leden een breed digitaal aanbod, waarvan iedereen gebruik kan maken: de VakantieBieb, de LuisterBieb en de online bibliotheek. Voor inwoners die extra hulp kunnen gebruiken bij het wegwijs worden in het digitale aanbod is er een telefonische vraagbaak bij de Bibliotheek.

Meer informatie en telefonische vraagbaak

www.bibliotheekhetgroenehart.nl

0348 – 418 354 (maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 16:00)

Adressen DoeMeeHuis

DoeMeeHuis Montfoort: Kasteelplein 7, Montfoort

DoeMeeHuis Linschoten: Jacob Barneveldstraat 24C, Linschoten

Gemeentelijke informatie: www.montfoort.nl/bieb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img