2.1 C
De Bilt

Bijdrage provincie voor Oukoper Molen aan Utrechts Landschap

Utrechts Landschap ontvangt € 98.245 van de provincie Utrecht voor de restauratie van de Oukoper Molen bij Nieuwersluis. Het geld komt uit het fonds Erfgoedparels waarmee de provincie rijksmonumenten toegankelijk voor publiek wil houden.

Oukoper Molen

De Oukoper Molen is misschien wel de meest bekeken molen in het Utrechtse landschap. Hij staat namelijk pal langs de A2 tussen de afritten Breukelen en Vinkeveen. De poldermolen is in 1644 gebouwd om de Oukoper Polder te bemalen. Bij hoogwater draait hij nog steeds mee als hulpgemaal. Restauratie van de wieken en de fundering is echter dringend nodig. Utrechts Landschap is blij met de bijdrage van de provincie. Om alle kosten van de restauratie te dekken, heeft de stichting nog meer geld nodig. In juni start er een wervingscampagne zodat de restauratie hopelijk nog dit jaar kan starten.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Natuur en erfgoed

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld. Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 30.000 donateurs (Beschermers), 800 vrijwilligers en 72 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio