20 C
De Bilt

Bijeenkomst Slavernijverleden Zeist belangrijke stap in bewustwording en dialoog

Zeist – Op 30 juni 2023 was er op het gemeentehuis van de gemeente Zeist een bijeenkomst om het Slavernijverleden te herdenken. Er was muziek, diverse sprekers en spoken word. Samen met inwoners uit Zeist stonden we stil bij de impact van het verleden en deelden we persoonlijke verhalen. De belangstelling en opkomst was groot.

Brenda Emmen-Hassell van MeanderOmnium heette vanuit de iniatiefgroep iedereen welkom. Dr. Jurenne Hooi vertelde haar persoonlijke verhaal waarin ze benadrukte hoe het verleden van invloed is op de toekomst. Ook waren er spoken word-voordrachten van Rienaysa Lamp-Antonia. De avond werd afgesloten met een open dialoog tussen alle aanwezigen.

Burgemeester Zeist

Burgemeester Koos Janssen onderstreepte het belang van de bijeenkomst: “Het was een avond waarin we ons hart hebben laten spreken. Van vinden naar voelen. Laten we luisteren want daar begint ons gesprek en onze gezamenlijke geschiedenis.”

Open en respectvol in gesprek over slavernijverleden

Het gesprek tussen de aanwezigen was open en respectvol. Er was ruimte om denkbeelden en perspectieven naar voren te brengen en naar elkaars verhalen te luisteren. Het is een belangrijke stap in de bewustwording en het verbinden van het verleden met het heden. Zo kunnen we bouwen aan een toekomst van gelijkwaardigheid en inclusie.

Het komend jaar zullen er meer bijeenkomsten over het slavernijverleden in Zeist worden georganiseerd door Cultuur Zeist. Belangstellenden die willen meedenken of meehelpen met het organiseren kunnen zich melden bij Cultuur Zeist via info@cultuurzeist.nl t.a.v. Brenda Emmen- Hassell.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio