20 C
De Bilt

supermarkt COOP in Kockengen krijgt Bijzonder gevelbord

Cockengen – Supermarkt COOP in Kockengen kreeg woensdag 2 november een bijzonder gevelbord van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) uitgereikt. Dit bord is een blijk van waardering voor de medewerking aan de veiligheid en om meer aandacht en zichtbaarheid te krijgen voor de rol van werkgever van brandweervrijwilliger(s). Burgemeester Ap Reinders kwam het bord persoonlijk ophangen samen met de postcommandant van Kockengen, Tijmen de Jong, en Clustercommandant Nick van Schaick.

Brandweerzorg

De brandweerzorg binnen de veiligheidsregio wordt grotendeels geleverd door vrijwilligers. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal. Het komt regelmatig voor dat brandweervrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan onze inwoners. De VRU en de gemeente Stichtse Vecht zijn werkgevers erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking daarin.

Burgemeester Ap Reinders: ‘ Ik waardeer werkgevers die met hun inzet en medewerking een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van ons allemaal in Stichtse Vecht. Het kan ook zo zijn dat de werkgever of ondernemer zélf bij de vrijwillige brandweer zit, zoals we zien bij supermarkt COOP in Kockengen. Ik hoop dat dit andere ondernemers en werkgevers inspireert. We hebben brandweermannen en -vrouwen nu én in de toekomst hard nodig.‘

Brandweervrijwilliger supermarkt COOP

Ron Romijn is eigenaar van supermarkt COOP in Kockengen en daarnaast een actieve brandweervrijwilliger sinds 1996.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio