18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

‘Bijzonder’ laminaatbedrijf gesloten na drugsvondst

Houten – Na een overval op een chauffeur in juni van dit jaar heeft de politie onderzoek gedaan in een bijgebouw van een laminaatbedrijf aan de Provincialeweg in Schalkwijk. Uit dit onderzoek is gebleken dat ongeveer vier kilo wiet en 6 kilo hasj in zakken aanwezig waren bij het laminaatbedrijf waar de overval plaatsvond.

Geen laminaat, maar verborgen ruimtes

Controle van de gemeente op deze locatie wees uit dat het bedrijf geen vloeren legde, maar verborgen ruimtes in laminaat(pallets) inbouwde. In deze ruimtes konden drugs en andere zaken voor het oog onzichtbaar worden vervoerd. De burgemeester heeft op basis van de bevindingen van gemeente en politie besloten het bedrijfspand te sluiten voor de duur van vier maanden.

Ondermijning

Gemeenten en politie zien steeds vaker dat schuren of loodsen in het buitengebied door criminelen worden gebruikt voor de opslag en productie van drugs. Deze vorm van ondermijning brengt grote risico’s met zich mee voor de eigenaren/verhuurders, omwonenden en het milieu.

Voorzichtig

Om te voorkomen dat u – als eigenaar/verhuurder – in een dergelijke situatie terechtkomt adviseert de gemeente voorzichtig te zijn bij het verhuren van een schuur. Accepteer geen contante betaling en blijf steeds goed op het gebruik van het pand letten. Sluit een goede huurovereenkomst af waarbij u te allen tijde het pand mag inspecteren.

Vreemd?!

Signalen van criminele activiteiten zijn belangrijk in de strijd tegen ondermijning. Inwoners kunnen helpen door die signalen op te merken, te herkennen en te melden. In het kader van de campagne Vreemd?! wil de gemeente laten zien om welke signalen het gaat en hoe je ze kan melden.

Buitengebied

Als inwoner van het buitengebied is het mogelijk dat u benaderd wordt door criminelen. Of wellicht ziet u bij een schuur activiteiten waar u vraagtekens bij zet. Vertrouwt u het niet of ziet u iets vreemds? Neem dan contact op met de politie (tel. 0900-8844) of gemeente (030-6392611). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio