0.6 C
De Bilt

Verkiezing meest bijzondere Boom Zeist 2020

Zeist – Wat is de meest bijzondere boom van Zeist? Tot en met 17 mei kunnen inwoners van Zeist een boom in de gemeente nomineren voor deze titel. Een jury onder leiding van wethouder Duurzaamheid, Wouter Catsburg, maakt na 17 mei uit alle inzendingen een keuze. De winnende inzender ontvangt een waardebon van 50 Zeister Knopen (gelijk aan 50 euro), te besteden bij één van de deelnemende Zeister winkeliers.

Nationale Boom van het Jaar verkiezing

Deelnemers kunnen hun boom gelijktijdig inzenden voor de Nationale Boom van het Jaar verkiezing, georganiseerd door SBNL Natuurfonds. Op de pagina ‘Praat Mee’ van de website van Samen Duurzaam Zeist staat hoe je aan de verkiezing kunt deelnemen.

Nomineer een bijzondere boom

Samen Duurzaam Zeist had een volle agenda met duurzame evenementen in de planning. Totdat het coronavirus de agenda helemaal leeg veegde. Sindsdien doen we allemaal ons ommetje om toch af en toe buiten te komen en genieten daarbij van de natuur dicht bij huis. Met de meest bijzondere Boom van Zeist-verkiezing wil Samen Duurzaam Zeist hierop inspelen: “welke boom in jouw omgeving vind jij mooi, imposant of rustgevend? Of aan welke boom hangt een bijzondere herinnering of een mooie anekdote?” Samen Duurzaam Zeist roept jong en oud op om mee te doen aan deze verkiezing.

Iedere inwoner van Zeist kan meedoen met een zelfgemaakte foto van een bijzondere boom en een verhaal van maximaal 250 woorden. Je kunt jouw inzending tot en met 17 mei plaatsen op www.samenduurzaamzeist.nl of e-mailen aan info@samenduurzaamzeist.nl.

Criteria

Na 17 mei buigt de jury onder leiding van Wouter Catsburg, wethouder Duurzaamheid, zich over alle inzendingen en maakt een keuze. De jury let daarbij vooral op het verhaal, maar neemt ook de volgende punten in haar oordeel mee: het karakter en de esthetiek van de boom, de plaats van de boom in zijn omgeving, de cultuur-historische en de ecologische waarde.

Wordt een Zeister boom Nationale boom van het jaar?

De Boom van Zeist 2020-verkiezing loopt parallel aan de verkiezing van de Nationale Boom van het jaar, georganiseerd door SBNL Natuurfonds. Deelnemers aan de verkiezing in Zeist kunnen hun inzending dus ook indienen voor deze nationale verkiezing. Zie www.deboomvanhetjaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio