14.1 C
De Bilt

Binnenstad Oudewater met coronaproof looproute

Oudewater heeft een aantrekkelijke oude binnenstad met straten en brugovergangen die in de  zomerse drukte al gauw erg smal zijn. Te nauw om in deze coronatijden een veilige doorgang te bieden. De richtlijn om 1,5 meter afstand te houden is dan moeilijk op te volgen. Daarom is nu ook in Oudewater een looproute aangebracht. 1,5 meter afstand houden is immers makkelijker wanneer je met de stroom meeloopt.

Looproute met knipoog in binnenstad

Oudewater herinnert bezoekers op speelse wijze aan de richtlijnen en gebruikt daarbij typisch Oudewaterse elementen die verwijzen naar de heksenwaag en het touwmuseum. De vermaning ‘Waag het niet van de looproute af te wijken’ zal bij mening Oudewaternaar een glimlach te voorschijn toveren. Heksjes sieren de borden en 1,5 meter wordt vergeleken met de maat van de bezemsteel.

Extra grafische elementen

Pijlen en andere grafische elementen op de borden hebben de vorm van een touw. De pijlen op de grond zien er nog niet heel duidelijk uit. Dit komt doordat extra poeder is gebruikt. Dit verdwijnt snel, maar is nodig om te voorkomen dat de verf eruit gereden wordt. Met deze routing kan iedereen Oudewater op een veilige manier bezoeken en blijft de stad als altijd even gastvrij.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio