8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Spoor tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven aangepast

Alphen aan den Rijn – Na jaren van onderzoek en voorbereiding was het tussen 22 en 25 oktober eindelijk zover: het spoor bij Bodegraven en Alphen aan den Rijn werd aangepast, zodat eind dit jaar elk kwartier een trein kan rijden in de brede spitsuren tussen Leiden en Utrecht. “Een prestatie om trots op te zijn”, aldus projectmanager Frank Faassen.

Veiligheid op het spoor garanderen

In 76 uur is veel werk verzet in Bodegraven en Alphen aan de Rijn. Doel van de werkzaamheden: de veiligheid op het spoor garanderen als er straks vier treinen per uur rijden in beide richtingen. Zo zijn er in Bodegraven zes onbeveiligde overwegen gesloten en zijn andere overwegen aangepast voor een veiligere verkeerssituatie.

In Alphen aan den Rijn is een wissel vervangen, zodat treinen sneller het station in en uit kunnen rijden. De treinbeveiliging en stroomvoorziening is aangepast. En er zijn raildempers geplaatst om geluid te verminderen.

Volgens dienstregeling

Maandagochtend 25 oktober waren alle geplande werkzaamheden klaar en reden de treinen weer volgens dienstregeling. Vanaf maandag 13 december 2021 kunnen reizigers in de brede spitsuren (06.00 tot10.00 uur en 15.00 tot 20.00 uur) elk kwartier in de trein stappen naar Leiden of Utrecht.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio