5 C
De Bilt

Bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht

Mijdrecht – Op de Stationslocatie in Mijdrecht worden woningen gebouwd. Om te kunnen starten met het bouwrijp maken van het terrein, zijn vorige week bomen gekapt. Helaas zijn door een fout bij de aannemer meer bomen gekapt dan was afgesproken. De aannemer is aansprakelijk gesteld en opgedragen voor aanplant van nieuwe bomen te zorgen.

Bomenkap voor 36 bomen niet afgesproken

In juni wordt daadwerkelijk begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Op de Stationslocatie komen ruim 70 woningen, zowel sociale huur- als koopwoningen. In verband met het broedseizoen is het terrein nu al vrij gemaakt van beplanting en bomen. Om de bouw mogelijk te maken moeten 90 bomen wijken. Hiervoor is ook een kapvergunning afgegeven. 36 bomen langs de Rondweg (tussen rotonde en brug) zouden blijven staan. Deze zijn echter ook gekapt.

Aannemer aansprakelijk

De gemeente betreurt de bomenkap ten zeerste en heeft de aannemer aansprakelijk gesteld voor de fout die is gemaakt. Het verlies van de bomen grijpt fors in de op de omgeving. De gemeente eist van de aannemer dat zo snel mogelijk bomen van vergelijkbare grootte worden terug geplant zodat er weer een mooie groene afscheiding tussen woonwijk en weg ontstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio