1.8 C
De Bilt

Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan

Het college van Utrechtse Heuvelrug gaat op korte termijn in gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) over het herstelplan Park Huis Doorn. Met het herstelplan geeft het RVB aan hoe zij het rijksmonument wil renoveren en behouden voor de toekomst, onder andere door biodiversiteit en ecologie in het park te verbeteren.

Het college, de gemeenteraad en ook veel van onze inwoners zijn erg betrokken bij het park. Ze hebben veel waardering voor de meeste onderdelen van het plan en de expertise en inzet waarmee het is opgesteld. Over de voorgenomen kap van gezonde bomen is echter veel onrust ontstaan. Raad, inwoners en anderen hebben hun zorgen hierover via onder meer petities, inspraak en brieven laten weten aan het Rijksvastgoedbedrijf.

Heroverweging herstelplan

Naar aanleiding van alle zorgen heeft het college de afgelopen maanden diverse keren met het RVB gesproken om de onrust en gebrek aan draagvlak over de kap van bomen over te brengen. Naar aanleiding van al deze signalen heeft het RVB besloten het herstelplan in heroverweging te nemen en de oorspronkelijke plannen niet door te laten gaan met als doel om het kappen van bomen tot een minimum te beperken.

Park Huis Doorn

Voor een 15-tal bomen die mogelijk onveilig zijn, zal indien nodig wel een kapvergunning worden aangevraagd. Wethouder Anouk Haaxma is blij met dit positieve signaal van het RVB: “Veel partijen, waaronder onze raad en inwoners hebben de afgelopen maanden hun betrokkenheid bij de bomen van park Huis Doorn getoond. Zij hebben zich ingezet om de kap van gezonde bomen te voorkomen en het is mooi om te merken dat het RVB draagvlak voor hun plannen belangrijk vindt”.

College en RVB zullen op korte termijn in gesprek gaan over het plan. Doel is om tot een plan voor Park Huis Doorn te komen waarmee het park klaar kan worden gemaakt voor de toekomst met draagvlak vanuit de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio