12.3 C
De Bilt

Bouw van 25 sociale huurappartementen in Kockengen

Voor de nieuwbouw van 25 sociale huurappartementen op de locatie van de oude basisschool ’t Kockenest in Kockengen hebben wethouder Wonen Frank van Liempdt en directeur-bestuurder Mark Drost van Woningstichting Vecht en Omstreken dinsdag 8 augustus 2023 een overeenkomst getekend. Als alle voorbereidingen voorspoedig verlopen kan halverwege 2024 de bouw van start.

25 levensloopbestendige sociale huurwoningen

Woningstichting Vecht en Omstreken wil twee appartementencomplexen van 2 en 3 bouwlagen met in totaal 25 levensloopbestendige sociale huurwoningen met gezamenlijke binnentuin realiseren. De grotere appartementen zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Samen met bewoners uit Kockengen is vanuit een bottom-up proces dit plan geformuleerd. De projectlocatie is op de hoek van de Prinses Margrietweg en de Koningin Julianaweg in Kockengen. In 2017 is daar basisschool ‘t Kockenest gesloopt.

Wethouder Frank van Liempdt: “Met de nieuwbouw voegen we levensloopbestendige en betaalbare woningen toe aan onze woningvoorraad. Daar is grote behoefte aan in onze gemeente. De ondertekening vandaag is dus goed nieuws voor woningzoekenden. Wij kijken uit naar de daadwerkelijke realisatie van nieuwe woningen op deze locatie.”

Woonbehoefte in Kockengen ook groot

Directeur-bestuurder Mark Drost: “In Kockengen is behoefte aan betaalbare woningen voor jong en oud. De woningnood is groot en de ambitie van Vecht en Omstreken is om het tekort aan sociale huurwoningen ook in Kockengen aan te pakken. De locatie van de voormalige school ’t Kockenest ligt al een tijd te wachten op een mooie invulling. Met deze ondertekening is nu een belangrijke stap gezet.”

De verwachting is dat de gemeenteraad het bijbehorende bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2024 kan vaststellen. Vervolgens kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd, waarna de bouw rond de zomer van 2024 van start kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio