8.6 C
De Bilt

Bouw MFC Tienhoven van start in gemeente Stichtse Vecht

Op maandag 23 oktober is het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw dorpshuis en gymzaal MFC Tienhoven in Tienhoven, door wethouder Frank van Liempdt, directeur Michel Kwakkenbos van het gelijknamige bouwbedrijf en leerlingen van basisschool De Klaroen.  Zij deden dat door symbolisch het hek te sluiten van het schoolplein, omdat de leerlingen verhuizen naar noodlokalen. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden ongeveer een jaar duren.

MFC Tienhoven

De nieuwbouw van het sterk verouderde dorpshuis De Veenkluit komt op de plek van de oude basisschool ’t Palet. MFC Tienhoven omvat een dorpshuis en gymzaal en biedt ook de entree en bibliotheek voor basisschool De Klaroen. De voetbalvereniging (VIOD) krijgt in het MFC de kantine en kleedkamers. Het nieuwe centrum wordt energieneutraal en maakt gebruik van mooie en duurzame materialen.

Wethouder Frank van Liempdt: “Het is een lang en intensief traject geweest met gebruikers en bewoners om te komen tot het breed gedragen plan dat nu gerealiseerd wordt. Het Multifunctioneel Centrum vervult een belangrijke maatschappelijke functie en wordt een pareltje voor Tienhoven en omgeving.”

Wethouder Frank van Liempdt en directeur Michel Kwakkenbos van het gelijknamige bouwbedrijf samen met leerlingen van basisschool De Klaroen
Wethouder Frank van Liempdt en directeur Michel Kwakkenbos van het gelijknamige bouwbedrijf samen met leerlingen van basisschool De Klaroen – Foto: gemeente Stichtse Vecht

De leerlingen van De Klaroen verhuizen tijdelijk naar de mobiele klaslokalen die geplaatst zijn aan de Ds. Ulferslaan. Zo heeft de school zo min mogelijk overlast van de sloop van het oude schoolgebouw van ‘t Palet, die eind oktober start, en de nieuwbouw. De nieuwbouw zal volgens planning in oktober 2024 klaar zijn.

Zodra de nieuwbouw gereed is zal het huidige dorpshuis en de gymzaal gesloopt worden. Op deze plek worden twee vrijstaande woningen en vijf rijwoningen (waarvan twee als betaalbare koopwoning) gebouwd. Het openbaar gebied wordt volledig nieuw ingericht met aandacht voor veiligheid voor schoolgaande kinderen, extra parkeerplaatsen, fietsenrekken en een goede verbinding met de voetbalvelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio