2.1 C
De Bilt

Bouw woningen Bruinhorsterlaan van start

Scherpenzeel – Vandaag is de bouw van veertien woningen aan de Bruinhorsterlaan feestelijk gestart. Directeur bestuurder Marian Teer van Woonstede en wethouder Tonnis van Dijk onthulden het bouwbord. De tien huurwoningen van Woonstede worden volgende week geadverteerd.

Op het terrein van de voormalige Bruinhorstschool komen tien eengezinswoningen die door Woonstede worden verhuurd. Ook komen er vier levensloopbestendige koopwoningen, ontwikkeld en te bouwen door Bouwbedrijf Kreeft. Er was een wijziging van het bestemmingsplan nodig om de bouw van deze woningen mogelijk te maken. Er zijn geen bezwaren op het plan ingediend door goed overleg met omwonenden.
Ontwerp en realisatie
Woonstede werkt samen met Bouwbedrijf Kreeft om de woningbouw te realiseren. Bouwbedrijf Kreeft ontwikkelde voor Woonstede de Flexvalleywoning, waarvan er ook in dit project tien sociale huurwoningen worden gebouwd. De Flexvalleywoning is een woning die voor de regio door lokale partijen wordt ontwikkeld en geproduceerd. Het ontwerp voor dit project komt van Buro voor Bouwkunde Scherpenzeel. De vier levensloopbestendige woningen worden door T&A van Es makelaardij verkocht.
Energiezuinig en milieubewust
De woningen worden voorzien van energiezuinige installaties, zijn aardgasloos en er komen zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen goede muur-, dak- en vloerisolatie. De energieprestatiecoëfficiënt ligt voor de sociale huurwoningen op 0,2 en voor de koopwoningen op 0,4. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger het ontwerp. Marian Teer van Woonstede is hier blij mee: “Energiezuinige woningen die ook nog gasloos zijn, zijn goed voor het milieu en leveren toekomstige bewoners voordeel op in de energielasten.” Wethouder Tonnis van Dijk: “De samenwerking met Woonstede is erg goed. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. De bouw van tien energiezuinige sociale huurwoningen is daarvan een voorbeeld. Later willen we ook in de nieuwbouwwijk Akkerwinde 32 sociale huurwoningen en circa 120 koopwoningen op deze wijze realiseren”.

 

De tien eengezinswoningen worden door Woonstede deze maand geadverteerd op www.huiswaarts.nu. De woningen worden voor de bouwvakantie van 2018 opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio