10.8 C
De Bilt

Brandweerkoffertje voor pasgeboren Djaylin

Eck en Wiel – Donderdag 2 november gaat burgemeester Jan de Boer op kraamvisite bij de eind september geboren Djaylin van Hal in Eck en Wiel. Daar overhandigt hij haar kersverse ouders een brandweerkoffertje in het kader van de brandpreventieweken.

Eerste kindje in nieuwe gemeente

Djaylin is het eerste kindje in onze gemeente waarvan de ouders in oktober aangifte deden van geboorte. Alle ouders die in oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind bij gemeenten in Gelderland en Overijssel krijgen een koffertje of tasje met daarin brandveiligheidsinformatie. Brandweerkorpsen en gemeenten houden deze actie in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017.

Brandweerkoffertje vanwege preventieweken

Thema van deze week is ‘Hé, doe de deur dicht!’. Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus bij de brandveiligheid in huis. Vandaar dit brandweerkoffertje. De informatie die deze maand verstrekt wordt helpt de brandveiligheid te vergroten. In de koffer zit naast voorlichtingsmateriaal onder andere een rookmelder en brandweerslabbetje. Daarnaast geeft ook website Wij.nl deze maand tips voor een brandveilig huis met (kleine) kinderen.

Doe de deur dicht!

Een simpele handeling als het altijd sluiten van binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook – de grootste bedreiging bij brand – beperkt wordt. Hierdoor heb je meer kans en tijd om veilig te vluchten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio