Britt Klomp nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht

Maarssen – Britt Klomp uit Maarssen is gekozen als opvolgster van Mijke Moons als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Het 11-jarige meisje kreeg 40,8 procent van de stemmen. In totaal zijn gisteren bij de online verkiezingen 2.341 geldige stemmen uitgebracht. Dominique Leushuis behaalde 34,1 procent van de stemmen en Robine de Jager kreeg 25,1 procent van de stemmen.

 Wethouder Hetty Veneklaas maakte als juryvoorzitter vanmiddag de uitslag bekend en feliciteerde Britt met haar verkiezingsoverwinning. Zij roemde de drie jonge kandidaten die de afgelopen weken met verve en enthousiasme campagne hebben gevoerd. Veneklaas: “Jullie waren alle drie ijzersterke kandidaten, hebben prima campagne gevoerd en hebben jullie best gedaan om de opvolgster te worden van Mijke Moons als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Helaas kan er bij een verkiezing maar één winnen. Britt kreeg de meeste stemmen.”

Blij

Britt, leerling groep 7 van basisschool De Klaroen in Maarssen, was heel blij met de uitslag. “Natuurlijk ben ik heel erg blij dat ik Mijke kan opvolgen als  kinderburgemeester, hartstikke leuk. Ik ga erg mijn best doen, ik wil graag zoveel mogelijk in contact komen met andere kinderen en dan kunnen ze ook dingen aan mij vragen. Ik wil zelf graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht in Stichtse Vecht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Jullie gaan zeker nog van me horen.” Ze voerde de afgelopen weken campagne met de inspirerende slogan: ‘Kies een kinderburgemeester met pit: Britt’

Taken

Britt heeft als kinderburgemeester verschillende taken. Zij vergezelt de burgemeester en wethouders bij representatieve taken vooral als daar kinderen en jongeren bij betrokken zijn. Daarnaast laat zij als ambassadeur van de kinderen in Stichtse Vecht hun mening horen. Vragen of problemen van kinderen maakt zij  bespreekbaar en samen met het college en de gemeenteraad zoekt zij naar een oplossing.

Samenwerking

Juryvoorzitter Veneklaas is blij met de hoge opkomst. “De kinderburgemeester leeft echt onder de kinderen in Stichtse Vecht en dat is natuurlijk precies de bedoeling. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in onze gemeente.  Als verantwoordelijk wethouder voor jeugd en jongeren verheug ik me op de samenwerking met Britt.”

Installatie

De nieuwbakken kinderburgemeester wordt benoemd per 1 september 2018. De benoeming geldt voor het schooljaar 2018/2019. Britt wordt dinsdag 25 september geïnstalleerd in de raadsvergadering. De huidige kinderburgemeester Mijke Moons neemt dan afscheid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img