31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Broekhuizerlaan en Middelweg weer open voor alle verkeer

Leersum – Sinds Leersum en omgeving is getroffen door een verwoestende valwind zijn de Broekhuizerlaan en later ook een deel van de Middelweg afgesloten voor verkeer, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Deze situatie duurde langer dan bij de andere openbare wegen vanwege de gevoeligheid en de complexiteit rond het herstel van de schade aan de bomen in dit gebied. Maar vanavond kunnen beide wegen weer veilig open en wordt de omleidingsroute opgeheven.

Opruimen Broekhuizerlaan en Middelweg

De afgelopen dagen is de aannemer bezig geweest om het groen in het gebied van de Broekhuizerlaan en Middelweg zorgvuldig op te ruimen en potentieel gevaarlijke situaties op te lossen. De wegen zijn aangeveegd en de bermen gemaaid. Dat betekent dat het verkeer vanaf eind van de middag weer veilig gebruik kan maken van deze wegen. De omleidingsroute is hiermee opgeheven.

Geduld bewoners is op de proef gesteld

Wethouder Boonzaaijer: “Het geduld van de inwoners en de gebruikers van deze wegen is op de proef gesteld. Maar zorgvuldigheid in dit kwetsbare monumentale gebied, heeft ertoe geleid dat het kiezen van de juiste aanpak meer tijd in beslag nam dan in de andere delen van het getroffen gebied. We snappen dat de situatie vragen heeft opgeroepen en daarom ben ik blij dat de werkzaamheden uiteindelijk vlot zijn verlopen.”

Park Landgoed Broekhuizen nog wel afgesloten

Het park van Landgoed Broekhuizen blijft nog wel afgesloten voor bezoekers. Staatsbosbeheer hoopt ook het park zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken voor publiek. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd met de directe omgeving. Overigens is de horeca op het landgoed wel steeds bereikbaar voor gasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio